2024.05.30., csütörtök - Janka, ZsanettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sokan érdeklődtek a Pannon Egyetem zalaegerszegi képzései iránt

2024. február 08. csütörtök, 09:26
ZalaMedia
Nagy volt az érdeklődés a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ második Nyílt Napján, hiszen közel 130 diák és szüleik vettek részt a beiskolázási programon. A felvételi jelentkezés beadási határideje vészesen közeledik így jó alkalom volt a döntésükben még bizonytalan diákoknak, hogy ismereteket szerezhettek a zalaegerszegi kampusz képzéseiről.

Február 15-ig lehet jelentkezni az egyetemekre és főiskolákra

Az Innovációs és Tudásközpont csordultig megtelt érdeklődőkkel. Hagyományaikhoz hűen Pepper robot köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Palányi Ildikó. mb. főigazgató mondott köszöntőt és bemutatta a Zalaegerszegi Egyetemi Központ képzési portfólióját.

- Nyílt Napunkon a fiatalok tájékoztatást kaptak a gazdaságtudományi, a műszaki és az informatikai képzési területről is. Kampuszunk egyik erőssége a duális képzés, ezért a fiatalok itt helyben már találkozhattak a duális partnervállalatok képviselőivel, majd tantermeinkben vártuk őket, ahol külön is megismerkedhettek a különböző képzési területeinkkel - mondta dr. Palányi Ildikó.

A folytatásban dr. Utasi Anett, a Pannon Egyetem Duális Képzési Központ igazgatója beszélt a duális képzésről, majd dr. Joó István, a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg oktatási dékánhelyettese a felvételi rendszer változásairól és a többletpontok rendszeréről tartott tájékoztatót. Balaicz Zoltánné, a Nyelvi és Felnőttképzési Iroda vezetője a nyelvtudás fontosságáról, az iroda által nyújtott szolgáltatásokról és képzésekről beszélt. A jelenlévőknek rövid prezentációban mutatták meg a házigazdák a kollégium lehetőségeit, majd ezt követően a hallgatói szervezetek is bemutatkoztak. 

A több mint egyórás tájékoztatót követően jött az egyik újdonság, hiszen az előtérben standdal jelenlévő duális partnerekkel beszélgethettek arról, hogy miért van szükségük a duális hallgatókra és pontosan mely területeken számítanak rájuk. Újításként képzési területenként három különböző helyszínen várták az érdeklődőket, ahol oktatóktól és hallgatóktól még többet megtudhattak a gazdasági, a műszaki és az informatikai képzésről. A programot kampusz-bejárás, azaz Guide Tour zárta. 

A felvételi előtt álló diákoknak február 15-ig kell beadniuk jelentkezésüket a felsőoktatási intézményekbe . A Zalaegerszegi Egyetemi Központ vezetősége reméli, hogy nyílt napukon sok fiatalnak tudtak plusz impulzust adni, hogy a megyeszékhelyi továbbtanulás mellett döntsenek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK