2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Városi farsang: trollok, avatárok, okostojások

2019. március 05. kedd, 20:39
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Kellemes tavaszi melegben zajlott a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesület által immár 21. alkalommal megrendezett városi farsangi felvonulás, melyet négy éve fánkvásár egészít ki. 25 csoportban 610 résztvevő, plusz egyéni jelmezesek vonultak végig a Kossuth utcán, miközben több mint 3000, jótékony célú fánk is elfogyott.

Több mint másfél hónapos előkészületek után ért finiséhez a rendezvény, mondta Ruisz Cecilia, a szervező egyesület elnöke. A nagycsaládosok fő támogatója a programban az önkormányzat, illetve számos helyi szervezet és cég, akik felajánlásokat tettek a díjak, fánkok, illetve a lebonyolítás kapcsán. A résztvevők népes csapatát leginkább az óvodások erősítették, de több iskolai osztály és a város összes nyugdíjas klubja is felvonult. Ez utóbbiak jeleskedtek a fánk készítéseben is.

Nem lehetett panasz a zsűri döntésére sem. A leglátványosabb jelmezeseket emelték ki. Így az óvodásoknál elsők lettek a Napsugár úti óvoda Trolljai. Őket követték a csillagközis hőlégballonosok és a Kosztolányi úti óvodások „.Pálcikái”. Az iskolások közül az Eötvös avatárjai és a Pumuklik vitték el az első két helyet, őket követték a Liszt-iskola lisztes zsákjai.

A csoportos jelmezben a bónusz díjat a Deák-könyvtár tyúkanyóval és kakukktojással kiegészült Okostojásai nyerték el. S bár a jelmezük szerint össze voltak törve, valójában nem. Egyéniben a legjobbnak a modern mesebeli lények bizonyultak, a Tűzoltó kiskutya, Darth Vader, Demóna és egy Unikornis.

 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK