2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Víztorony, új burkolat és parkolók

2023. december 05. kedd, 16:36
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A zalaegerszegi Holub József utcában tartottak sajtóbejárást abból az alkalomból, hogy lezárult a páterdombi városrész nyomásövezetének kialakítását, fejlesztését célzó projekt.

 Lezárult a páterdombi önálló nyomásövezet kialakítása

Mint ismert, az önkormányzat egy KEHOP pályázaton nyert támogatást a Zalaegerszeg közigazgatási területén lévő ivóvízhálózatok és szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztésére, de a város saját forrást is biztosított a programhoz. A projekt során 28 helyen kezdődött fejlesztés, ennek egyik eleme volt a páterdombi beruházás – idézte fel a kezdeteket Balaicz Zoltán polgármester. Hozzátette: már majdnem minden helyszínen befejeződtek a munkák, csupán a Bocskai utcai fejlesztés van még hátra. A projekt összköltsége 1,7 milliárd forint volt, ebből 1,2 milliárd forint EU-s támogatás érkezett, az önkormányzat pedig 500 millió forintot tett hozzá a fejlesztésekhez.

Balaicz Zoltán, Gecse Péter és Somlai Péter közmű- és mélyépítő szakreferens

A Páterdombon évtizedek óta problémát jelentett mind a víznyomás, mind pedig a víz minősége. A nagyszabású beruházás keretében víztorony épült a Báthory-iskola mellett, ehhez kapcsolódóan pedig új, önálló nyomásövezetet alakítottak ki a városrészben. A beruházás következtében a toronyhoz tartozó ellátási terület alacsonyabb szintre esik az eddigi nyomásövezetnél, így nagyobb lett a hálózati nyomás. Mindezt újonnan épült földalatti nyomásfokozó szivattyúk is segítik. A beruházás jobb és egészségesebb vízellátást eredményez a háztartásokban – fogalmazott a térség önkormányzati képviselője, Gecse Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a KEHOP pályázatot kiegészítették a Kovács Károly Városépítő program forrásaival, így közműcserére, aszfaltozásra, parkolóépítésre is sor került a Szegfű- illetve a Holub utcában. 

Parkolófelújítás történt és zajlik a tűzkárosult ház újjáépítése is

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a tavaszi sajnálatos tűzesetet követően jól halad a kárt szenvedett Holub utcai társasház felújítása. A város közel 20 millió forinttal járult hozzá a leégett épület rekonstrukciójához. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK