2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkezdődött a régi épületek bontása

2020. május 15. péntek, 18:47
Szerző: -pet-
A munkaterület átadását követően zajlanak az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ fejlesztéséhez (MVP), valamint a „Zalaegerszeg Alsóerdő komplex turisztikai fejlesztése” című projekthez kapcsolódó előkészítési munkálatok.

Zajlanak az alsóerdei projekt előkészítési munkálatai

Látványterv 1.

Gecse Péter alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a napokban megkezdődött az egykori konyha- illetve menza épületének, valamint a tábor egyik sarkában elhelyezkedő, évtizedek óta használaton kívüli medencének a bontása. Ezzel párhuzamosan a leendő parkoló területének előkészítése is zajlik. 

Mint ismert, a beruházás a Modern Városok Program és egy TOP-pályázat keretében valósul meg, összesen több mint 4 milliárd forintból. Az egykori napközis tábor helyén – ahogy az a látványterveken is jól látható – kalandpark, sípálya, játszópark épül. A sport- és rekreációs központ helyet ad majd KRESZ-parknak, multifunkciós sportpályának, kültéri kosárlabda pályának, de megújul a füves sportpálya, a futókat pedig rekortán burkolatú pálya várja. Emellett salakos kerékpárpálya, street workout park és senior játszótér is létesül, de a gyerekek sem maradnak modern játszótér nélkül.

Látványterv 2.

Az alpolgármester hozzátette: a projekt részeként megújul a kerékpárút és a járda, épül továbbá egy körülbelül 70 autó befogadására képes parkoló is. A munkálatok a tervek szerint 18 hónapig tartanak, az esetleges kellemetlenségek miatt az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK