2022.05.20., péntek - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kultúrkocsma a Taverna helyén

2017. szeptember 19. kedd, 18:57
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Hamarosan újra élet költözik a néhány hónapja bezárt Taverna étterem falai közé. A vendéglátóhelyből amolyan kultúrkocsma lesz; Cserpes Attila ide költözteti ugyanis a VMK PopUp Caféjában működő vállalkozását.

Az üzletvezető érdeklődésünkre elmondta: való igaz, szeptember 14-én a Slam Poetry esttel elbúcsúzott a stáb a landorhegyi helytől, ezzel párhuzamosan viszont már zajlik az új klub kialakítása a belvárosban. Munka van bőven, hiszen a Taverna egy klasszikus kocsma/étterem volt, így a klub hangulatához egy teljesen új dizájnt kell adni a pincehelyiségnek.

Hamarosan eltünik a felirat...

 Változások a PopUp Caféban

A hangulatot szeretnék „PopUp-osra” formálni; piros, sárga, kék színvilággal, képregényes dekorációkkal. Az elképzelések szerint továbbra is koncertekkel várják a közönséget, annál is inkább, mert pályáztak a következő könnyűzenei évad rendezvényeit támogató Cseh Tamás Programra. Ennek elbírálása október közepén lesz.

Ezenkívül az új helyszín befogadja a szerepjátszó klubot, akik eddig a Rákóczi úton működtek. Januártól pedig büfékonyhát is nyitnának kultúrkocsmában, hiszen az egykori étterem konyhája a rendelkezésükre áll. Bisztrós kínálat, melegszendvicsek és különféle helyi termékekből (sonka, kolbász, sajt) készült tálak szerepelnek majd az étlapon. Az új hely a szeptember 22-23-i hétvégére tervezi a „próbanyitást”.

Ottjártunkkor még javában zajlott az átalakítás

Hogy mi lesz a Keresztury VMK-ban lévő üzlethelyiség sorsa, arról Flaisz Gergőt, az intézmény igazgatóját kérdeztük. Érdeklődésünkre elmondta: a hely marad PopUp Café, a régi névvel és berendezéssel. Annyi változik, hogy nem naponta lesz nyitva a hely, hanem csak rendezvények idején. Továbbra is lesznek a Cseh Tamás Programhoz kötődő koncertek, ezenkívül továbbra is itt működik a Pszicho Est, a következő évtől pedig pódiumelőadásokkal, irodalmi estekkel is készülnek.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK