2020.09.22., kedd - MóricZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megmenekül a Zóna

2016. augusztus 04. csütörtök, 13:45
Szerző: Vadas Zsuzsa; Fotó: pP
A Munkácsy utca 2. szám alatti volt Zóna étterem, amely önkormányzati ingatlan, hosszú idő óta üresen áll. Nem sikerült eddig sem helyi, sem pedig pályázati forrásokat szerezni és befektető sem jelentkezett az épület hasznosítására.

Az épület kiürítését követően a 2009-ben alapított Zalaegerszegi Város-rehabilitációs Kft. illetve jogutódja a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. is foglalkozott az ingatlannal. Az eredetileg 90 millió forintos értékesítési árat 70 millióra, majd 50 millióra módosította akkoriban a közgyűlés, de ez sem hozott eredményt.

A Zala Megyei Kormányhivatal számára – feladatainak bővülése miatt – szükségessé vált, hogy a városban újabb épületet vegyen igénybe. Az előzetes műszaki és gazdasági vizsgálatok alapján választásuk a Zóna étterem épületére esett. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanon mintegy 250-300 millió forint nagyságrendű felújításra kerülhet sor. Ehhez azonban az ingatlannak állami tulajdonba kell lennie. A kormányhivatal ezért kezdeményezte az önkormányzatnál a tulajdonjog ingyenes átadását az állam javára. A város rendkívüli közgyűlésen döntött az átadásról. A Munkácsy utca 2. számú épület így biztosítja majd a Zalaegerszegi Járási Hivatal Hatósági Osztályának ügyfélfogadását, illetve itt kerülhet elhelyezésre a jövőben a kormányhivatalhoz integrálódó szervezetek ügyfélszolgálata is.

Érdeklődésünkre Balaicz Zoltán polgármester megerősítette: az önkormányzatnak jelentős érdeke fűződik ahhoz, hogy a volt Zóna étterem ingatlana végre a város működése szempontjából is megfelelő funkciót kapjon, amely egyben az épület „megmentését” is jelenti.

- Böjte Sándor képviselőtársamnak volt egy elképzelése a Zóna hasznosítására: Hagyományok Háza kialakítását tervezte, de sajnos nem jelent meg pályázati kiírás, amely segítette volna ennek létrehozását. De végleg nem mondtunk le róla, amennyiben sikerül erre a célra pályázati forrást találni, úgy ezt az elképzelésünket a KISZÖV székházban valósítanánk meg – fogalmazott a polgármester.    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK