2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Négycsillagos konferenciahotel épülhet az MMIK helyén

2022. május 03. kedd, 19:15
Szerző: V.Zs; Forrás: Építészfórum Fotó: pP
A régóta üresen, kihasználatlanul álló volt MMIK területén és kapcsolódó ingatlanjain felépíteni tervezett szálloda állami beruházásként valósul meg és a kistérség vezető idegenforgalmi központjának szánják. Az önkormányzat közbeszerzést írt ki az engedélyes és kiviteli tervek elkészítésére. A részletekről az Építészfórum – az országos építészeti portál számolt be.

Közbeszerzés alatt a kiviteli tervek elkészítése

Mint olvasható, a közbeszerzési leírás alapján egy nemzetközi színvonalú, 100 szobás, négycsillagos hotel megvalósítása a cél Zalaegerszeg belvárosában, 9-10 ezer négyzetméter hasznos nettó alapterülettel. A komplexum engedélyes és kiviteli tervdokumentációjának elkészítésére várják az ajánlatokat.

Az építészeti portál idézi Balaicz Zoltán polgármester 2019-ben tett bejelentését a fejlesztésről. Eszerint a tíz éve üresen álló MMIK épületének lebontása után, annak helyén épül meg a szálloda. Az előkészítésre a város önkormányzata közel 200 millió forintot kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. 

Amit a hotelről jelenleg tudni lehet: a konferenciaterem, recepció, étterem/kiszolgálás és wellness határozzák meg az épület vezérszintjét a földszinten, és feszítik ki az épület vetületét az ingatlanon. Egy terep alatti szint kialakítása lehetősége nyújt a járművek, gépészeti helyiségek, tárolók elhelyezésére. A kulcsegységeket az épület felső szintjein, előreláthatóan 3 épületszinten szükséges kialakítani.

A szálloda főbb szolgáltatási egységei között említik a 130 fős szállodai, teraszos éttermet, a közösségi térként is működő, 40 fő befogadóképességű kávézó/pékséget utcai kapcsolattal, ami a szezonban terasszal üzemelne. Terveznek egy 70 fős bor- és gasztronómiai bemutató-és látogatóközpontot, valamint wellness részleget. A rendezvényterem 350 fő befogadására készül, négy részre szekcionálható konferenciaterem lenne, további kisebb szekciótermek mellett. A mélygarázsban 100 férőhelyes parkolót alakítanának ki, a felszínen pedig további harmincat.

Az engedélyes és kiviteli tervdokumentációk jóváhagyását az önkormányzat és a Kisfaludy 2030 Nonprofit Turisztikai Fejlesztő Zrt. együttesen végzi a Beruházási Ügynökséggel együtt. Az ajánlatokat május 27-ig várják. 
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK