2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szebb környezet új parkolóhelyekkel

2018. június 26. kedd, 16:45
Szerző és fotó: Antal Lívia
Tovább folytatódik Zalaegerszegen a Kossuth Lajos utca mögötti közterületek rendezése. Az önkormányzat most az 52. szám alatti épületnél alakít ki 18 új, merőleges beállású, térköves parkolóhelyet a korábbi kavicsos helyére.

A beruházás része annak a másfél milliárd forintos infrastrukturális fejlesztési csomagnak, melynek révén 29 helyszínen újulnak meg járdák, utak, terek a városban, mondta Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy az idén december végére befejeződő projekt része a Keresztury VMK, valamint a sportcsarnok előtti tér teljes megújítása is. A Kossuth Lajos utca 52. alatti lakótömb parkolóbővítése is helyet kapott a programban, eleget téve a lakók kérésének. Fontos szempont volt az is, hogy a mellette lévő gondozási központ parkolási lehetőségei is növekedjenek ezáltal.

A rekonstrukció nem érinti a lakóházhoz közelebbi 25 parkolóhelyet, itt csak helyreállítási munkát végeznek. Az újakat e mögé építik, ahol ugyancsak merőleges beállásra lesz lehetőség. Itt, ezen garázssor felőli kavicsos részen eddig 7 autó parkolhatott párhuzamosan, az átalakítást követően azonban már 18 jármű. Dékány Endre önkormányzati képviselő beszélt ezekről a részletekről, kiemelve, hogy a beruházással tovább szépül a Kossuth utcával párhuzamos belső terület. Felidézte, hogy korábban a Petőfi úti bölcsőde felől közúti összeköttetést létesítettek a Kosztolányi utcára. Mint mondta, a parkolóhelyek megépítése mellett leaszfaltozzák a garázssor előtti utat, ami ugyancsak a Kosztolányi utcára vezet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK