2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fotókiállítás kórháztörténettel

2019. július 21. vasárnap, 18:42
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Újabb kiállítás nyílt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház neurológiai szakambulanciájának várótermében. A szokásoknak megfelelően ismét egy kórházi dolgozó munkáit szemlélhetik az érdeklődők. A mostani tárlat érdekessége, hogy néhai dr. Schlemmer Tamás, egykori radiológus főorvos reproduktív képei kórháztörténeti adalékkal is szolgálnak.

Volt kollégák, családtagok kaptak szót a megnyitón: dr. Halász Gabriella a kórház főigazgatója kiemelte, az egykori röntgen osztály munkáját megörökítő képek jól mutatják, honnan hová fejlődött a betegellátásban használt technika.

Újabb tárlat nyílt a Neurogalériában

Dr. Schlemmer Tamást széles látókörű emberként jellemezte, mind orvosként, mind egyéb érdeklődését tekintve, amely a képeken is visszaköszön. Dr. Németh László, a neurológiai osztály vezetője szintén az egykori kolléga emberi oldalát hangsúlyozta, azt a mindenek feletti eleganciát és zárkózottságot, ami jellemezte, és hogy minden körülmények között ember tudott lenni. 

A megnyitón több családtag is részt vett, közülük a kiállító fia, Schlemmer Tamás ismertette a tárlat létrejöttét. Elmondta: 1956 és 2017 között készült fekete-fehér fotók láthatók, melyek egy része a röntgen osztály múltját mutatja, a többi pedig az érdeklődési körnek megfelelő tájképeket, pillanatfelvételeket.

 

Dr. Gasztonyi Vince nyugalmazott radiológus főorvos, úgyis mint az egyik fotó alanya, idézte fel kollégája és barátja alakját és a fotózással kapcsolatban vallott elveit. Ez utóbbit szakmai részről is értékelte Zóka Gyula fotógráfus. Megjegyezte, dr. Schlemmer Tamás alapító tagja volt az 1960-ban alakult Zalaegerszegi Fotóklubnak. Szakismeret és szerénység jellemezte orvosként és fotósként egyaránt. Fényképeit rendszeresen kiállították, megyei és országos szinten. Kedvenc témái közé tartozott a göcseji és vasi tájegység. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK