2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gazdag programkínálat az Egerszeg Fesztiválon

2024. május 23. csütörtök, 10:36
Szerző: V.Zs.
Június 14-15-16-án rendezik meg Zalaegerszegen az Egerszeg Fesztivált. A háromnapos rendezvény programjairól, valamint a Kvártélyházi Nyár 18. évadjának előadásairól sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők a városházán.

A Kvártélyház Nyár előadásait is ismertették

Balaicz Zoltán polgármestert utalt arra, hogy 2023-ban kicsit visszafogottabban kellett megszervezni az Egerszeg Fesztivált, nem volt könnyű a költségvetést biztosítani hozzá, mivel a múlt év arról szólt, hogy az energiaválságot hogyan tudják kezelni. Az idei évben már más a helyzet, fogalmazott a polgármester, a régi, megszokott lendülettel készülnek a szervezők a fesztiválra. Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezetője, fesztiváligazgató megköszönte a város támogatását és a partnerek közreműködését. A belvárosban, a szokásos három színpadon, változatos, színes, minden igényt kielégítő programokkal várják az érdeklődőket.

A partnerek közül Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének vezetője elmondta: régóta dolgoznak különböző projektekben a Kvártélyházzal, második alkalommal lesz lehetőség, hogy az intézményekben lakó ellátottak kézművestermékeiket, ajándéktárgyaikat bemutassák a kirakodóvásárban, ami egyben visszajelzés is a lakóknak.  Salamon Attila gitárművész a fellépésén túl a helyi zenekarok koncertjeit koordinálja. Mint Tompa Gábor megjegyezte, a három napon több száz egerszegi lép fel a három színpadon. A zsinagóga parkolójában felállított harmadik színpad pedig a gyermekprogramok helyszíne lesz.

Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője, az együttes fellépéseiről szólt, ők lesznek az első szereplők pénteken délután a Kazinczy téri nagyszínpadon. 

A sajtótájékoztatón elhangzott: a 18. Kvártélyházi Nyár szabadtéri előadásai júniustól augusztusig tartanak. Ennek keretében ismét lesz KOrtárs Művészeti fesztivál. Június 25-én kezdődik Frankie-A király és a kárhozott címmel Bakos-Kiss Gábor önálló estje. Találkozhatunk emellett Mucsi Zoltánnal egy életrajzi stand up esten, részesei lehetünk egy Antigoné -projektnek, és lesz egy testvérvárosi Csehov is; az Egyfelvonásos komédiák a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadásában látható, melynek rendezője Vidnyánszky Attila. Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával vasul meg.

A nyári színház műsorán továbbra is láthatják a nagysikerű Ájlávjú című párkapcsolati musicalt, majd augusztus 2-án kerül színre a Hair című musical. 

Az évadot a Kósart és a Zalai Táncegyüttes koprodukciója zárja Kalotaszeg ZRT címmel. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK