2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Indul a Könyvtár a küszöbön! program

2020. május 27. szerda, 18:27
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az enyhítések ellenére a könyvtárak egyelőre nem látogathatók, hiszen az erre vonatkozó tilalmat az Operatív Törzs még nem vonta vissza. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az átmeneti helyzetben viszont egy új szolgáltatással várja az olvasókat.

A „Könyvtár a küszöbön!” program részleteiről Kiss Gábor igazgató tájékoztatta a közleményben a sajtót. Eszerint június 2-tól előre egyeztetett módon és idősávokban lehetőség lesz könyveket kölcsönözni anélkül, hogy át kellene lépnie a vendégeknek a könyvtár küszöbét. A szolgáltatás igénybevételéhez azonban egy előzetes online igénylés szükséges. 

Az olvasóknak nem kell átlépniük a küszöböt ahhoz, hogy kölcsönözhessenek

Az igényeket a www.dfmk.hu honlapon megtalálható űrlapon, e-mail címen (konyvrendeles@dfmvk.hu), vagy a 92/311-342 es telefonszámon lehet egyeztetni. Minden olvasó maximum 5 darab könyvet kérhet. A lejárati időn belül csak egyszer lehet kölcsönözni Az átvételhez szükséges az olvasójegy is, hiszen a szolgáltatás csak a beiratkozott könyvtárlátogatók számára elérhető. A könyvkiadás helyszíne a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár főbejárata (esőbeálló). Amennyiben az egyeztetett időpontban valaki nem veszik át a kért könyveket, azok ismét kölcsönözhetővé válnak a többi olvasó számára. A dokumentumok kiválasztásában segít az otthonról is elérhető online katalógus.

Tóth Renáta igazgatóhelyettes lapunkat arról is tájékoztatta, hogy kölcsönzésre csak hétköznap van lehetőség: a 65 év feletti olvasókat 9.00-12.00 óra között, a 65 éven aluliakat pedig 13.00-17.00 óra között várják. Mindenkit arra kérnek, hogy a könyvtár előtti várakozás közben tartsák be a másfél méteres távolságot. A könyvcsomag átvételekor pedig kötelező a maszkviselés és a kesztyű használata. A könyvtár munkatársai is kesztyűben és maszkban végzik munkájukat – tette hozzá.

Egyelőre szünetel a személyes látogatás (ZalaMédia archív; Fotó: pP)

A Könyvtár a küszöbön! program csak kölcsönzésre szolgál, a korábban kivitt dokumentumok visszavételére egyelőre nincs mód. Szünetel továbbá a folyóiratolvasó és a helybe használat is, illetve nyomtatásra és előjegyzésre sincs lehetősége az olvasóknak.

(Minden további információ a könyvtár honlapjáról elérhető.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK