2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Múzeum online: régi fotók, képeslapok

2020. november 15. vasárnap, 16:50
Szerző: -pet-
A járványhelyzet miatt, az új kormányzati intézkedések értelmében szerdától országszerte bezártak a közgyűjtemények. A kulturális intézmények mostantól ismét csak az online térben tudják megszólítani a közönséget.

 Új blog és Facebbok-csoport is indult

Forrás: www.gocsejimuzeum.hu

A Göcseji Múzeum a Facebookon új csoportot indított "Zala megye régi képeken, képeslapokon" címmel, ahol korabeli fotográfiákat, képeslapokat oszthat meg bárki a csoport tagjaival. A résztvevők beszélgetései során régi családi történetek elevenednek meg, kinyílnak otthon a családi fotóalbumok, gyerekkori emlékeket idéz fel egy-egy utcakép, vagy régi eseményről készült fotó. A múzeum tájékoztatása szerint, november második felében neves papírrestaurátor lesz a csoport vendége, aki abban segít, hogy otthon mivel érdemes kezelni és hogyan érdemes tárolni a nagy becsben tartott családi fotográfiákat. A közelmúltban pedig az érdeklődők azt is megtudhatták, hogyan lehet (utólagosan) digitálisan a fekete-fehér fotográfiákat kiszínezni.

A Göcseji Múzeum weboldalán egy új blog is indult, melyben minden héten újabb munkatársuk jelentkezik olvasmányos, ám szakmailag magalapozott írással. Eddig Eke István régész-muzeológus, Kiss Nóra néprajzos-segédmuzeológus írását olvashatta a közönség; utóbbi stílusosan a Márton napi hagyományokról szólt. A következő időszakban Megyeri Anna történész-főmuzeológus és Havasi Bálint régész-muzeológus jelentkezik majd egy-egy érdekességgel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK