2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Öt éves a zalaegerszegi népfőiskola

2018. december 04. kedd, 18:45
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Jubileumi rendezvényt tartott a zalaegerszegi dr. Papp Simon Népfőiskola Tagozat. A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum által 2013. novemberében indult kezdeményezés a tágabb kulturális lehetőségeket szolgálja.

Az egész napos szakmai program vendégei, vasvári, lenti, gyenesdiási és anyagosszergényi kollégák osztották meg tapasztalataikat a népfőiskolák lehetőségeit illetően a házigazdákkal. Múzeumi séta és a zalai olajipar történetét bemutató filmvetítés is része volt a rendezvénynek, melyen közreműködtek a gellénházi dr. Papp Simon Általános Iskola diákjai is.

Tóth János, a MOGIM igazgatója, a helyi népfőiskola vezetője elmondta, a céljuk, hogy kibővítsék a kizárólag olaj és gáziparral foglalkozó intézmény kulturális keretét. Így egyéb más témákban is számos neves előadásnak, kiállításnak adhatott/adhat otthont a múzeum. Terveik között szerepel pályázati támogatással létesítmény bővítés is, mely távolabbról érkező vendégek befogadását tenné lehetővé. Egyébként a népfőiskolai programok szájról szájra, e-mail-ben terjednek. A mostani jubileumi rendezvény az idei évzáró is volt egyben. De már megvannak a népfőiskola tavaszi tervei, többek között az Eötvös Lóránd Emlékév kapcsán is lesz rendezvény.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK