2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Változatos programok a Korona Szalonban és a hangversenyteremben

2024. január 17. szerda, 15:01
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Nem véletlenül tartották együtt a két intézményegység idei, első félévre tervezett rendezvényeiről szóló sajtótájékoztatót. Mint Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója jelezte, a Korona Szalonban és a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben a komolyabb műfaj kedvelőit várják, ugyanis folyamatosan nő az olyan produkciók száma, melyek eltérnek a populista vonaltól, a hagyományos programoktól.

A komolyabb műfajok kedvelőinek

Speciális produkciók jelennek meg e két helyszínen, figyelembe véve a közönség igényét. Céljuk, hogy minél több tehetséges, fiatal művésszel ismerkedjenek meg a zalaegerszegiek. 

Fotó: ZalaMédia archív/Pánczél Petra

Kelemen Attila a Korona Szalon, és Tóth László, a hangversenyterem intézményeség-vezetői a legérdekesebb programokra hívták fel a figyelmet. A Korona Szalonban február 2-án a Dániel Balázs Trió, 10-én Érdi Tamás, 16-án pedig Cimbali Trió ad koncertet. Március 8-án Nőnapi koncertre várják az érdeklődőket, 20-án  az InFusion Trió lép fel a Korona Szalonban, április 6-án az Anima Musicae Kamarazenekar tagjainak koncertjére kerül sor. A hónap végén Cziffra Fesztivál, majd májusban Grunting Pigs és Szokolay Ádám koncertjei színesítik a kínálatot.

A hangversenyteremben február 14-én a JazzSzerda keretében a KozmaOrsi Quartet lép fel, 16-án pedig Szilárdi Béla festő-és grafikusművész tárlatát Kostyál László művészettörténész nyitja meg. Mező Misi: Mesélő, azaz a Magna Cum Laude zenekar frontemberének akusztikus zenés estjére február 23-án kerül sor. A március 13-i JazzSzerdán a Tóth Viktor Trió koncertjét láthatja a közönség. Németh János 90. születésnapjára meglepetés-programmal kedveskednek a keramikusművésznek. Tóth László kiemelte még a zalaegerszegi Cziffra Fesztivál Napokat (április 25-26-27). Az április 10-i JazzSzerdán a Zeneakadémia Jazz Tanszék lép fel. Májusban Veszeli Lajos festőművész kiállítását láthatja majd a közönség a hangversenyteremben.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK