2024.02.26., hétfő - Géza, VandaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Marli diákok a Széchenyiben

2016. szeptember 27. kedd, 19:30
Szerző: -pet-
2015. januárja óta zajlik TWIN címmel az a közös Európai Uniós projekt, melyen a zalaegerszegi Széchenyi István Középiskola, a németországi testvérvárosunk, Marl egyik szakiskolája, a Hans Böckler Berufskolleg, valamint lengyel és olasz szakiskolák vesznek részt.

A program célja, hogy minden iskolában egy okostelefonnal vezérelhető led-fal létesüljön. A projektlátogatások során olyan jó kapcsolat alakult ki a magyar és német iskola tantestülete és diákjai között, hogy egy másik, a projekttől független diákcserét is kezdeményeztek annak folytatásaként. A zalai diákok tavasszal jártak Marlban, a németek pedig most, szeptember 18-án érkeztek viszontlátogatásra 12 fővel és 6 kísérővel Zalaegerszegre.

Az egyhetes diákcsereprogram során a diákok megtekintették az iskolát és az ott zajló képzéseket, illetve Zalaegerszeg és környéke legszebb látnivalóit is felfedezték. A diákokat a Polgármesteri Hivatalban köszöntötte Gecse Péter alpolgármester és Velkey Péter Humánigazgatási osztályvezető is.  A programhoz az iskola Zalaegerszeg önkormányzatától, a Zalaegerszegi SZC-től, valamint a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától is kapott támogatást.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK