2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Őszi hang-színek

2019. november 13. szerda, 16:32
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Újabb kötetbemutatóra várták a népzene kedvelőit a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba. Laposa Julcsi Junior Príma-díjas népzenész immár harmadik dalosfüzete adja át igényes módon az óvodás és kisiskolás korosztálynak a lélekemelő kincsvilágot.

Ezúttal az ősszel kapcsolatos dalokból készült válogatás az országos kínálatból, ismertebb és kevésbé ismert népdalokkal, CD melléklettel kiegészítve. 

Laposa Julcsi újabb dalosfüzete

A programon – melynek háziasszonya Karáth Anita volt –közreműködött a Zala Zenekar, illetve zalaegerszegi (Liszt) és keszthelyi (Csány-Szendrey) diákok, felkészítő tanáraik, Gyenes Marianna és Csordásné Fülöp Edit kíséretében.

Az indiai turnéról nemrégiben hazatért fiatal előadóművésznek sűrű a programja, de mint mondta, különösen kedves számára a fent nevezett pedagógusokkal és a zalai gyerekekkel együtt dolgozni. A lányok a CD felvételben is közreműködtek. A dalosfüzet megjelenését a Nemzeti Tehetség Program támogatta, és Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes írt hozzá ajánlót.

 

Az őszi szokásgyűjtemény a szüretet, az állatok behajtását, a pásztorünnepeket, Márton, Erzsébet és András napot öleli körbe. Az eddigi sikerek és a növekvő igény okán Julcsi tervezi az évszakokhoz kapcsolódó kiadványok sorát folytatni, ahogy fogalmazott: hogy teljes legyen a kép. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK