2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új köntösben a ZalaMédia

2016. július 25. hétfő, 16:10
…hiszen az eddig működő honlap mind küllemében, mind struktúrájában – ne szépítsük a dolgot - elavult. Ennyivel el is intézhetnénk, hogy miért cserél arculatot portálunk, ám röviden azért vegyük sorra a - nem csupán szépészeti - beavatkozás rejtett részleteit…

Értékmegőrzés, értékteremtés – egy kis történelem

A Zalamédia Online portál a XX. században indult útjára, egészen pontosan 1999.09.13-án foglaltuk le az internetes címünket – ezt követően több változat látott napvilágot, aktív oldalaink száma azóta tízezrekben mérhető.

Ha visszamehetnénk az időben, talán magunk is elcsodálkoznánk a sutaságainkon, a kezdetleges megoldásokon… de hát az internetes újságírás és szerkesztés egy külön műfajjá vált, amit az írott sajtó múlt században szocializálódott munkatársainak épp az ezredforduló környékén kellett megtanulni.

Szóval, miért is ne mennénk vissza az időben, hisz épp erre való a Wayback Machine, ami az internet kezdete óta készít pillanatfelvételeket az egyes weboldalakról. Lássuk a mi történetünk: 
részletekért kattintson ide. vagy nyissa meg innen:


waybackmachine - a jobb felső sarokban lépésenként megtekinthetők az egyes portál stációink

Jelen és megújulás - Gyorsan, finomat, minőségit

Ki ne szeretne a konyhában rövid idő alatt, valami igazán finomat és minőségit készíteni. Így van ez a portálok esetében is. Gyors portál, szelektált tartalommal! Erre szolgálnak a képeink jobb felső sarkában található alrovatrendszer elemei, valamint a cikkbelsőben elhelyezett, úgynevezett „címkesor”.

A portálunkon látszólag szakítottunk a szokásos menürendszerrel, ám ez inkább a cikkek belső részébe költözött, a címkerendszer és a kapcsolt cikkek, rovatok rendszere helyettesíti azt. A főoldal alsó része a piacvezető közösségi portálon megszokott („végtelenített”) módon, gördítésre reagálva tölti be a régi cikkeket: aki lemaradt a heti frissítéseinkről itt megtalálja majd őket.

A látogatók türelmét kérjük, hiszen a portál most indult, így az archívum és az aktív tartalom külön életet él, pár hét és beérik a fáradozásunk.

Mit látunk a főoldalon? Felülről-lefelé, majd balról-jobbra a Vezető hírek, Heti téma, Galéria, Laza média tematikával alapoz a visszatérő és új látogatókra a portál. Szolgáltatásaink továbbá a Rövidhírek, részletes Programajánló, Csemegéző (szemlézett tartalmakkal), Állásajánlatok, a Lapcsaládunk PDF archívuma, Szolgáltatások Cégbox, Hírlevél és Címkefelhő részek.

A tartalomegységek a kiegyensúlyozott tájékoztatás és portálfrissítés jegyében kerültek kialakításra, melyeket egy hatékony tartalomkezelő rendszer támogat a háttérben.

ZalaMédia – A helyi érték

A portálon szembetűnő változás lehet még a logónk és a szlogenünk cseréje, mellyel a „helyi értékekre” kívánjuk felhívni a figyelmet. Híreink, információnk a múltban, és a jelenben is a helyi történésekre koncentráltak, nem titok: ezt tervezzük a jövőben is.

A ZalaMédia évtizedek óta a  megye egyik legnagyobb hír- és cikkarchívumával rendelkezik, hiszen nyomtatott kiadványaink (ZalaEgerszeG hetilap, Zalai Napló, Hévíz Keszthely és Vidéke) korábbi változatai a kezdetektől, vagyis 1999-től találhatók meg a honlapon. Ez az érték természetesen nem veszhet el, így a portál új változata is lehetőséget ad arra, hogy felkutassuk a korabeli eseményekről szóló írásokat.

A portál a klasszikus üzleti modellt alkalmazza; a tartalomkészítési költségeket reklámbevételekből, ezen belül a szalaghirdetésekből és PR cikkekből szeretnénk finanszírozni. De, szívesen vesszük a támogató partnerek, reklámozók jelentkezését.

Összefoglalva a megújult portál követve a hagyományokat a dinamikus és flexibilis megoldásokkal kívánja kiszolgálni a helyi-, valamint a Zala megye iránt érdeklődő látogatókat.

Köszönjünk el együtt a régi címlaptól, maradjon meg utolsó lenyomata itt a cikkünkben.


Viszlát régi portál - Köszönjük!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK