2024.02.27., kedd - EdinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kiválósági ösztöndíj a kiválóknak

2023. február 08. szerda, 18:39
Szerző és fotó: Antal Lívia
Magyar Nemzeti Bank (MNB) Kiválósági Ösztöndíjakat adott át a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ. A 2022/2023-as tanévre vonatkozóan benyújtott pályázatok alapján hét, a gazdálkodási karon tanuló illetve már végzett hallgatójuk érdemelte ki az elismerést.

Ünnepélyes átadó a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Nemcsak tanulmányi eredményeikben jeleskedtek, de vették a fáradságot, hogy tudományos területeken is kipróbálják magukat, gratulált a hallgatóknak dr. Németh István, a Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója. A Magyar Nemzeti Bank által 2016-ban életre hívott Kiválósági Ösztöndíjprogramra benyújtott pályázatok értékelésében ugyanis 50 százalékban a tanulmányi eredményt, negyven százalékban a tudományos és szakmai tevékenységet, valamint tíz százalékban a közéleti, közösségi tevékenységet veszik figyelembe.

A díjazott hallgatók átlagon felüli teljesítményét méltatta hozzászólásában dr. Palányi Ildikó. Mint mondta, ismerős arcokat lát. Ők azok, akikkel többet találkoztak, tudományos diákköri konferenciákon, versenyeken, amelyeken szervezőkészségükről is tanúbizonyságot adtak. A Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg megbízott dékánja, tanszékvezetője kiemelte, hogy az elmúlt két és fél évben 25 hallgatójuk nyerte el a MNB Kiválósági Ösztöndíjat.

Dr. Németh István, Bazsó Máté, Vizi Tímea, Dömötör Dorina, Farkas Flóra, Csikós Fanni és dr. Palányi Ildikó

Vizi Tímea a pénzügy és számvitel szakon végzett nemrégiben, és már két éve a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének elnöke. Elmondta, két tudományos diákköri munkával érdemelte ki az elismerést. Az egyik dolgozatának témája a bankok tudásmegosztó szerepe a vállalkozások pénzügyi kultúrájának fejlesztésében volt. A másik a LOHAS modell és a Z-generáció kapcsolatáról szólt, amelyben a fenntartható fogyasztás és a környezettudatosság összefüggéseiről értekezett. Tavaly két országos szakmai versenyen (Diák Menedzsment Bajnokság, ALTEO Energy Challenge) csapatával bejutottak az első tízbe, a nyolcadik illetve az ötödik helyezést kiérdemelve.

A gazdálkodás kar hét kiválósági ösztöndíjasa: Bazsó Máté (gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak), Csikós Fanni (gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak), Dömötör Dorina (gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak) Farkas Flóra (pénzügy és számvitel alapképzési szak), Lazariuc Iván (pénzügy és számvitel alapképzési szak), Vida Kata (gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak) és Vizi Tímea (pénzügy és számvitel alapképzési szak).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK