2024.06.25., kedd - VilmosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sportos egyetemi jubileum

2024. május 15. szerda, 20:56
Szerző: Bánfi Kati
A (veszprémi) Pannon Egyetem idén ünnepli alapításának 75. évfordulóját. Ehhez az alkalomhoz kapcsolódott néhány programmal a Zalaegerszegi Egyetemi Központ is, főleg sportos eseményekkel.

Gyalog- és kerékpártúrával ünnepelt a Pannon Egyetem

A város napjához és a Madarak és fák napjához is igazodott az a gyalogtúra, melyen az oktatókon, dolgozókon, hallgatókon kívül külsösök részvételére is számítottak. A fél várost megkerülő kirándulást dr. Bérces Edit phd főiskolai docens vezette. 

Fotó: Bérces Edit

- Városszerte meghirdettük a túrát és a legnagyobb érdeklődés a Petőfi-iskolából volt, ahonnét két alsós és két felső tagozatos osztály csatlakozott hozzánk pedagógusok kíséretében. A legidősebb túrázóként pedig dr. Szinku Mihály állatorvost üdvözölhettük. Az időjárás kifejezetten kedvező volt, de eső esetén is megrendeztük volna a programot, mert a természet minden időjárási körülmények között szép – mondta Bérces Edit. – Az idei tanév hosszabb lesz a szokottnál és a diákok, hallgatók már most is fáradtak. Ezért kellemes testi-lelki-szellemi frissítőnek szántuk a túrát, mely a lakóhelyünket átölelte és rálátást adott a településre.

Az egész délelőttös kirándulás a kampuszról indult a Szentháromság kápolna felé, Egerszeghegyre. Ez a meredekebb rész néhányakat megijesztett, de kis pihenő után rátértünk a piros jelzésű Tölgyek útjára, ami kevésbé volt meredek. Bazitán keresztül az Alsóerdőn haladtunk a Mária képes fáig. A túra egyrészt társadalmi felelősségvállalást, az egészség védelmet és megőrzést szolgálta és a remélhetőleg a természet szeretetre tanított. Szép pillanat volt, amikor az általános iskolások javaslatára, az erdőben elénekeltünk egy dalt, kapcsolódva ahhoz a soproni kezdeményezéshez, melyet egy erdész indított 3 évvel ezelőtt, felhívást intézve, hogy május 10-én 10 órakor minél többen énekeljenek a természetben. 

Fotó: Bérces Edit

A másik sportprogram pedig a jubileum tiszteletére rendezett 50 kilométeres kerékpártúra volt Zalaegerszeg-Zalalövő-Zalaegerszeg távon, május 14-én. A start előtt az országos „Bringás reggeli” programhoz immár 10. alkalommal kapcsolódva megvendégeléssel várták a munkába kerékpárral közlekedőket. A menü igazi energiabomba volt, házi készítésű kenyér, lekvárok, gyógynövényes teák, valamint gyümölcsök és müzliszeletek. 

- 10 éve volt az első bringás reggeli és mi is most tartjuk a 10. ilyen rendezvényünket. Volt olyan év, ami kimaradt és olyan is, amikor ősszel és tavasszal is vártuk a kerékpárosokat egy kis étellel. Ez a kerékpározást népszerűsítő akció a Zöld Kampusz tervekhez jól illeszkedett. Eleinte még voltak bérelhető kerékpárok is az egyetemisták számára, de ezek lassan leamortizálódtak – mondta Góczán Judit, a program felelőse, az egyetem munkatársa. Hozzátette, a reggelit az egyetem támogatta, és néhány kolléga összefogásaként készültek a házi finomságok. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK