2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zenei világnap az Eötvösben

2023. október 06. péntek, 18:40
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Művészetek találkozásaként ünnepelték a zalaegerszegi Eötvös-iskolában a zenei világnapot. Az ének és hangszeres muzsika mellett az irodalom és a rajz kapott szerepet e napon, diákok és tanárok bevonásával.

A Petőfi-évhez is kapcsolódott a rendezvény

Standi Gyuláné énektanár, az iskolai kórusvezetője ötlete nyomán a minden évben megtartott zeni világnapot az idén a Petőfi-évhez kapcsolták. Az elképzelést támogatta Hanzséros Alajos igazgató, nemcsak jóváhagyással, hanem néhány kollégájához csatlakozva szavalatot is vállalt az elődás során. A témának megfelelően megzenésített Petőfi-versek adták a műsor keretét/gerincét, melyet szavalatok tarkítottak. 

Az eseményhez házon belül meghirdetett rajzpályázat is kapcsolódott. Az alsó tagozatosoktól az „Anyám tyúkja”, a felsősöktől a „Szeptember végén” című vershez kértek illusztrációt. A több száz munkát az aulában állították ki, a legjobb rajzokat pedig országos megmérettetésre küldik tovább. 

- Minden évben megünnepeljük a zene világnapját, még a járvány idején is találtunk megoldást erre. Bár akkor csak az iskolai tanulóknak ének- és a hangszeres zene előadásáról készült felvételt nézhették meg a gyerekek rendhagyó tanóraként. Most a Petőfi jubileumhoz kapcsolódva felhangzott megzenésítések között volt modern szerzemény, illetve régebbi születési műdal, nóta, sláger. Fontos volt ezen alkalmon a vers szeretetének továbbadása és a művészetek találkozásának megvalósítása is – mondta többek között Standi Gyuláné szervező. 

A rajzpályázat felelőse Penkalo-Setes Katalin volt.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK