2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zrínyi-tabló és dizájn-tárgyak

2019. október 30. szerda, 20:23
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult a Zrínyi Miklós Gimnázium Zrínyi-tablója. Az iskola idén ünnepli fennállásnak 125. évfordulóját, ennek apropóján modernizálták a névadó életét és munkásságát megörökítő tablót, mely a földszinti folyosón található.

Mint azt Stárics Roland igazgatóhelyettes az avatáson elmondta: négy tanár - Beckné Sallay Anikó, Monok Zoltán, Hajduné Szabó Ágnes, Vajda Lászlóné – vállalt komoly szerepet a tabló elkészítésében.

Ünnepség a 125 éves gimnáziumban

A tablót Vajda Lászlóné avatta fel

A Zrínyi életét bemutató anyag megújítására azért volt szükség, mert a korábbiakhoz képest vannak már friss kutatási eredmények, illetve szerettek volna egy látványosabb, modernebb – képekkel, térképekkel és dokumentumrészletekkel illusztrált – tablót a falra tenni. Jó alkalom volt ehhez a gimnázium 125. születésnapja, melyhez több rendezvény is kapcsolódik idén.

A Zrínyi-tablót Vajda Lászlóné Ági néni, az iskola nyugalmazott történelemtanára avatta fel, felelevenítve Zrínyi Miklós életének (1620-1664) fontosabb állomásait. Mint fogalmazott: a bemutatott anyag Zrínyi költői és közéleti kiválóságáról, valamint tisztességéről, de vívódó, hazáért aggódó személyiségéről is hírt ad. Emberi és erkölcsi nagysága előtt ma is fejet hajthatunk.

Polókra és más tárgyakra került az új logó. (Horváth Attila igazgató, Gergály Renáta tanuló és Karvalits Levente tanár)

Az eseményen mutatták be azokat a jubileumi emléktárgyakat, melyekre az iskola új emblémája került. Karvalits Levente tanár elmondta: a logó szintén a 125. évforduló kapcsán újult meg, amit már több közkedvelt tárgyra (pólókra, tornazsákokra) rá is nyomtattak. Az újdonsült jelképet (amin többek között az iskola homlokzatának grafikája, egy korabeli íróeszköz és a 125 éves felirat látható) Gergály Renáta 12. osztályos tanuló tervezte. A dizájn-tárgyak létrejöttét pedig Kiss Zsolt igazgatóhelyettes munkája is segítette.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK