2022.11.29., kedd - TaksonyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Friss Pannon Tükör, vendég a Hévíz folyóirat

2020. november 06. péntek, 18:43
Szerző: -pet-; Fotó: DFMK
Online lapszámbemutatót tartott a Pannon Tükör. A kulturális folyóirat 5. számáról a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendeztek beszélgetést, ám csak a szerkesztők és néhány szerző volt a helyszínen, a közönség a lap Facebook-oldalán, élő közvetítés révén lehetett részese az eseménynek.

 Lapszámbemutató az online térben

Az újság idén 25 esztendős, a születésnapi programsorozat részeként ezúttal a „szomszédos” Hévíz folyóirat két szerkesztője – Vajna Ádám és Fehér Renátó – volt a vendég.

A rendezvényen dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke mondott köszöntőt. Kiemelve: a különleges idők, különleges megoldásokat követelnek, ezért most személyesen nem találkozhatnak a közönséggel. A 25. évfordulóra sok szép összejövetelt terveztek, de a dolgok jelenlegi állása szerint ezekből semmi nem valósulhat meg. Öröm ugyanakkor, hogy a lap példányszámát emelni kellett.

A Pannon Tükör legfrissebb számának tartalmáról Bubits Tünde főszerkesztő szólt. Mint mondta, ismét tartalmas olvasnivalóval szolgálnak az érdeklődőknek. Számos újdonság található mind a műfordítás, mind a szépirodalmi, mind pedig a debüt rovatban. Folytatódik a Lendvai sorok című sorozat is, ahol többek között Göncz László és Bence Lajos egy-egy újabb művével ismerkedhetünk meg. A helytörténet rovat pedig ezúttal a 47. honvédzászlóalj történetét eleveníti fel. A témáról Béres Katalin és Kiss Gábor írt egy-egy tanulmányt. A lapot ezúttal Mészáros T. László fotóriporter képei illusztrálják. Mint ismert, a fotósnak a közelmúltban nyílt születésnapi életmű-kiállítása a Balatoni Múzeumban. A tárlatról Mozsár Eszter írt beszámolót.

A lapszámbemutató keretében látták vendégül a Hévíz folyóirat két fiatal szerkesztőjét is, akik néhány műhelytitkot is elárultak. Például, hogy a járvány miatt egy ideje csak online formában tudnak megjelenni, és a munka is a digitális térben zajlik, nincs konkrét szerkesztőségük. A lapnak így is markáns arculata van, és mindig törekednek arra, hogy fiatal szerzőket szerepeltessenek. A legifjabbak még csak a tízes éveik végén járnak. A lapszerkesztők remélik, hogy a járványhelyzet elmúltával ismét visszatérhetnek a hagyományos print megjelenéshez is.

A Pannon Tükör pedig a print mellet online formában is olvasható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK