2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét nyitva az Apáczai-tagkönyvtár

2023. április 02. vasárnap, 19:10
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Öt hónap kényszerszünet után, rendkívüli nyitvatartási nappal, április elsején délután újranyitott a zalaegerszegi Apáczai-tagkönyvtár. Látogatókból nem volt hiány, minden betérőnek jelképes ajándékkal kedveskedtek a könyvtárosok, ahogy a rendkívüli nyitvatartási nap is gesztus értékű, mert egyébként csak április 4-én lehetett volna először kölcsönzésre betérni.

     Lelkileg nehéz hónapok voltak - mesélte Jasztrab Istvánné

- November elején nagyon el voltunk keseredve, nem láttuk, hogyan tovább – emlékszik vissza Jasztrab Istvánné tagintézmény-vezető. – Aztán, amikor lehetőséget kaptunk heti két alkalommal az átvételi pont működtetésére, az egy kicsi megnyugvást hozott. Jöttek az olvasók, igazolva ezzel, hogy igény van a könyvtárra. Volt olyan kétórás átvételi pont, amikor 30 olvasó is kölcsönzött nálunk. De az átmeneti bezárás minél hasznosabb eltöltésére az online térbe költöztünk. Részt vettünk például egy hulladékcsökkentési országos projektben, folytattuk a hagyományos „Guglizz rá!” vetélkedőt, az olvasóinknak könyvajánlókat készítettünk. Illetve kijártunk könyvtári órákat tartani az Eötvös- és a Liszt-iskolákba, valamint a Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézetbe. Kapcsolódtunk az Internet Fiesta országos programhoz is, felsős osztályoknál tartottunk órát a húsvéti hagyományok és a közösségi média-használat témában. És igyekeztünk tartani a kapcsolatot az olvasóinkkal. Március 30-án kezdtünk visszaköltözni a József Attila tagkönyvtárból.

Hozzátette: "Takarítottunk, újraindítottuk a számítógépes rendszert. Sokat készültünk, vártuk az újranyitást. Terveink között van egy online, 3 hónapos mesevetélkedő, melyre még lehet jelentkezni, illetve gyerekeknek és felnőtteknek közönségtalálkozó kortárs íróval. Ennek szervezése már folyamatban van. Folytatnánk a „Könyvtárból jöttem” beszélgetős sorozatot, az Olvasó klubot, illetve a fiataloknak szóló tematikus programokat."

A nyitónapon hozták-vitték a könyvetek az olvasók, illetve a könyvtár keretein belül működő Társasjáték klub és a Kreatív klub tagjai is lelkesen jöttek néhány órás közös időtöltésre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK