2022.08.12., péntek - KláraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hagyományok és digitális jólét az Apáczai tagkönyvtárban

2021. november 18. csütörtök, 19:17
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
November elején egymást követték a programok az Apáczai Tagkönyvtárban. Így azoknak is érdemes volt betérni, akik nemcsak könyvet szerettek volna kézbe fogni. A lehetőségekhez képest bár kihagyásokkal, de évek óta folyamatosan működik a könyvtár Könyvbarát Köre. Valamint 2018.-tól, mint Digitális Jólét Pont, az intézmény digitális kompetenciáját is igyekeznek növelni.

Ezen belül nem papír alapú szórakozási lehetőségeket is kínálnak, amire most is volt példa.  Az irodalmi olvasócsoport novemberi találkozóján két témát érintett. Az egyik a felnőttek önismeretét gazdagító népmesék, és ezen kultúrkincseket témák szerint összegyűjtő könyvek. A másik pedig Bauer Barbara író, újságíró legújabb kötete, a „Most élsz”, mely Máté Péter életét dolgozza fel. Az írónő már érintette a korszakot más művében is, a pontos életrajzi adatokat és Máté Pétert, mint az embert, pedig az általa készített interjúk alapján fogalmazta. Szintén ő készítette a zenész életét bemutató film forgatókönyvét is. 

Digitális Jólét Pontként pedig általános iskolásoknak (Eötvös, 5-6. osztályosok) mutatták be a 3 dimenziós nyomtató működését, és az eszköz által gyártott figurákat, a virtuális valóságot megjelenítő VR szemüveget, mellyel egy hullámvasúttal lehetett menni egy kört, valamint drónokról  és robotokról lehetett információkat szerezni. Ez a bemutató egy országos turné részeként érkezett a zalaegerszegi kertvárosi intézménybe. Ezen kívül Zalában még Nagykanizsán és Keszthelyen volt hasonló esemény. Kiegészítő programként pedig a középiskolásoknak, pontosabban a Munkácsy-iskola honvéd kadét osztályának Somogyi Péter vezetésével sportlövészet bemutatót tartottak szintén az intézményben. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK