2024.02.27., kedd - EdinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kölcsönzés helyett online programok

2021. március 10. szerda, 18:48
Szerző: -pet-
A kormányrendelet értelmében március 8–22. között szünetel a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a tagkönyvtárak „Könyvtár a küszöbön” szolgáltatása - tájékoztatta a sajtót Kiss Gábor igazgató.

 Könyvajánlók, Beporzók napja és kézműves-foglalkozások

Ezalatt az idő alatt sem kölcsönzésre, sem a dokumentumok visszavételére, sem pedig az irodai szolgáltatások igénybevételére nem lesz lehetőség. A kölcsönzési határidőket ennek figyelembevételével módosítják, késedelmi díjat a zárva tartás alatt nem számolnak fel. Irodalomkutatásra, tájékoztatásra, elektronikus úton történő másolatszolgáltatásra viszont továbbra is van lehetőség. Az intézmény honlapján és Facebook oldalán minden fontos információ megtalálható.

A honlapon továbbá tematikus könyvajánlókból és folyóiratajánlókból csemegézhetnek az olvasók. Ezek egy része kapcsolódik a Zöld könyvtár programhoz, és a március 10-i Beporzók napjához. Tóth Renáta igazgatóhelyettes elmondta: utóbbi mozgalom célja a rovarok – és köztük a beporzó rovarok – megismertetése, életlehetőségeik javítása, hiszen termesztett növényeink kétharmada, élelmiszernövényeink egyharmada igényli a beporzó rovarok közreműködését. A rovarok pusztulása olyan természetvédelmi probléma, amely ellen egyszerű, lakossági módszerekkel jelentős lépések tehetők; rovarszállókat építhetünk, virágokat ültethetünk még városi emeletes házak erkélyeire is. Az intézmény néhány speciális könyvvel szeretné felhívni a figyelmet a téma fontosságára. A kiadványok gyakorlati segítséget is nyújtanak a kis- és nagyobb kertek kialakításához.

Szintén a környezetvédelemhez és a tárgyak újrahasznosításhoz kapcsolódik a könyvtár online kézműves-foglalkozása. Havi egy alkalommal a gyerekeknek lesz lehetősége arra, hogy egy digitális program keretében újrahsznosított tárgyakból, anyagokból játékokat, díszeket, különféle figurákat készítsenek. A márciusi foglalkozáson már a húsvétra készülnek. A videófelvételek a könyvtár honlapján érhetők el (www.dfmvk.hu)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK