2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pannon Tükör: új lapszám, új hangok

2017. január 24. kedd, 09:56
Szerző: Bánfi Kati
A Pannon Tükör kulturális folyóirat újabb lapszámát ajánlották a szerkesztők az érdeklődőknek. Az aktuális újság bemutatása mellett Kaj Ádám főszerkesztő beszélt az elmúlt évi megújulásról és az országos lappá válás tervről. A rendezvényen könyvbemutatóra is sor került.

- Újra pozitív megítélése van a lapnak, akik eltávolodtak visszatértek, valamint új hangok, fiatal tehetségek jelentek meg, régi zalai költőket sikerült visszahódítani – mondta Kaj Ádám, miközben beszélt az elmúlt év tematikus számairól, az online megújulásról, a rendezvényekről, így a Pannon Pódiumról melyre már kétszer is sort kerítettek, valamint Muravidék megerősödéséről a lapban.

A legfrissebb számot Szemes Péter főmunkatárs ismertette a megjelenteknek, akik között volt többek között dr. Hóbor Erzsébet, Zalaegerszeg város díszpolgára, a lap szerkesztőbizottságának tagja. A folyóirat nyitányában az 1956-os „szentséges nagy forradalom” emlékére zalai kötődésű írások kaptak helyet. A lap legterjedelmesebb részét a szintén zalai összeállítás teszi ki 13 szépíró műveivel. Ezekhez illeszkedik a kritikai rovat, kuriózumként Pomogáts Béla írása is olvasható. A „Testvérmúzsák” rovatban pedig a történelmi Zalának áldoznak. Valamint a képzőművészet és a színház ismét hangsúlyozódik.

A szerkesztők elmondták, valójában már összeállt a következő lapszám is. Valamint szintén hír értékű, hogy az újság által alapított költészeti díjat az idén először fogják átadni, a költészet napján.

A programon Vörös István, József Attila - díjas költő, a vers rovat vezetője, könyveinek bemutatójára került sor. A kreatív írás oktatójaként is elhíresült író most is eme műfaj fontosságát hangsúlyozta. Ennek jegyében született az Apám kakasa című gyermekvers átirata (társszerző Lackfi János), mely immár a második kiadását éli, valamint a Csavard fel a szöveget, melyben népszerű slágereket írtak át, s végül az önállóan jegyzett Százötven zsoltár, mely egy sajátos párbeszéd az Úr, azaz időnként az Asszony és a szerző között. Tervek között szerepel klasszikus versek átirata, mellyel a diákságot céloznák meg. Elhangzott még, Vörös István nevéhez köthető a Pannon Tükör két újítása, a vers nyomában és az egy mondat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK