2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A nézők szerint az Annie, a kis árva volt a legjobb

2024. június 14. péntek, 18:04
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Évadzáró társulati ülést tartottak június 14-én a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Besenczi Árpád igazgató elöljáróban elmondta, sikeres évadot zártak, növelték a nézőszámot, a legtöbben az Indul a bakterház című előadást látták.

 Évadzáró és díjátadó a Hevesi Sándor Színházban

A társulati ülésen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, aki gratulált a színház minden dolgozójának az idei évadban nyújtott teljesítményéért. Külön kiemelte az Annie, a kis árva című musicalt, ami mosolyt csalt a nézők arcára. Majd átadta az általa alapított különdíjat: idén Támadi Anita színész részesült országgyűlési elismerésben a Tartuffe című színműben nyújtott alakításáért. 

Az idei díjazottak Vigh László és Balaicz Zoltán társaságában

Az évadot értékelve Besenczi Árpád többek között elmondta: összesen 263 előadást játszottak, 73269 néző látogatta meg a színházat és 8827-en váltottak bérletet. Lassan elérik a Covid előtti néző- és bérletszámot. Bár a színház épületének felújítása csúszik, az előadóművészeti szervezeteknek járó többlettámogatás révén 27 millió-, eszközbeszerzésre pedig további 55 millió forintot nyertek. A pénzből a hang- és fénytechnika, valamint a teherlift újul meg, de az ügyelői rendszert is átalakítják.

Az év során felavatták Siklósi Vilmos néhai színháztámogató domborművét, a színház 40. születésnapja alkalmából gálaestet tartottak, Ecsedi Erzsébet pedig ősszel megkapta a Színházi Kritikusok életműdíját. Az igazgató azt is elmesélte, hogy a november amolyan egészségügyi hónapra sikeredett, hiszen Ecsedi Erzsébet komoly műtéten esett át, Kovács Martin beteg lett, Besenczi Árpád pedig súlyos balesetet szenvedett előadás közben. Utóbbi ügyben most zárult le a rendőrségi vizsgálat (a gyanúsított és az áldozat is én voltam – jegyezte meg az igazgató), mulasztást viszont nem történt.

A Közönségdíjas Besenczi Árpád lett

A direktor arra is felhívta a figyelmet, hogy 2025 januárjában lejár a szerződése, az új igazgatói pályázatot pedig idén ősszel írják ki, melyen ismételten megméretteti magát a jelenlegi csapattal. 

Az évad végén a hagyományoknak megfelelően díjakat is átadtak. A Színházbarát Kör díját Magyar Cecília színművész vehette át Iványi Ildikótól, a klub elnökétől. A Buday Mihály festőművész által alapított vizualitásért járó Buday Art-díjat Köves Marcell, a hangtár vezetője kapta. A nézők szavazatai alapján az idei évad legjobb előadása 444 szavazattal az Annie, a kis árva lett. A Közönségdíjat pedig Besenczi Árpád vehette át Siklósi Judittól.

Köves Marcell (jobbról) Buday Art-díjat kapott

A színház által alapított Cserebogár-díjban idén Fritz Attila színművész részesült, a Terminátor-díjat Lengyel Noémi rendezőasszisztens vehette át. A Forgács-gyűrű Köves Marcellhez vándorolt, a műszaknak járó Arany Deszka-díjat pedig Halász József „Hacsek” kapta. Máriáss-díjban Kovács Martin színművész részesült, a nívódíjas Szakály Aurél lett.

A színházért nyújtott több évtizedes munkájáért Pro Theatro-díjat vehetett át Szabó József gazdasági igazgató, aki hamarosan nyugállományba vonul. Két további nyugdíjba vonuló munkatárs – Léhárt Bea és Nagy Ferenc – pedig plakettel térhetett haza.

A következő évad augusztus 26-án kezdődik évadnyitó társulati üléssel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK