2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közösségi élmény a ZEGASZTÁR

2021. szeptember 29. szerda, 19:54
Szerző: V.Zs.
Az idén ismét lesz ZegaSztár, a tehetségkutató versenyt nyolcadik alkalommal rendezi meg a város önkormányzata a zalaegerszegi televízióval közösen. A részletekről sajtótájékoztató keretében számolt be Velkey Péter a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője és Frauenhoffer Márta, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője.

 „Szeretnénk „gyémántokat” találni – mondta Farkas Ignác

Mint elhangzott, a zalaegerszegi általános és középiskolákba járó tanulóknak a jelentkezését várják. Minden oktatási intézményben van ZegaSztár kapcsolattartó tanár, az ő segítségükre számítanak a szervezők. A jelentkezési határidő: október 25. Mint Velkey Péter hangsúlyozta, a klasszikus kategóriák maradtak, most „vers írást” nem hirdettek. Így lesz vers-és prózamondás, modern- és társastánc, néptánc, komolyzene, könnyűzene és népzene. Az elődöntőre november 13-14-én kerül sor a Keresztury VMK-ban, a gálát december 5-én rendezik a Hevesi Sándor Színházban.

A vetélkedő korábbi logója

Különbség az eddigiektől, hogy az idén a gálán is lesz zsűri, melynek tagjai: Bogányi Gergely zongoraművész, Fitos Dezső táncművész, koreográfus és Rátóti Zoltán színművész.

Frauenhoffer Márta elmondta, a zalaegerszegi televízió élőben közvetíti az elődöntőket és a gálát, így a fiatalok ismét bemutatkozhatnak a nézőknek, ami egy nagy lehetőség számukra. Bízik abban, hogy a világjárvány az idén nem fog közbeszólni, de amennyiben szükséges lesz, közönség nélkül is megtartják az elődöntőket, itt a zsűri tagjai: Farkas Ignác, a Hevesi Sándor Színház színművésze, és Máriás Zsolt a teátrum zenei vezetője, valamint Stefán Gábor koreográfus. 

Reméljük találunk gyémántokat – fogalmazott a sajtótájékoztatón Farkas Ignác, aki utalt arra, hogy bár a tehetséges fiatalok megtalálása nehéz, de eddig a ZegaSztár történetében mindig találtak kiemelkedő tehetségeket, reméli így lesz ebben az évben is. Máriás Zsolt a kulturális fenntarthatóságot, a művészi nevelés és a megmérettetés fontosságát emelte ki. 

A ZegaSztár közösségi élmény, az egymásnak szurkolás is sokat nyújt a gyerekeknek. Kérte, a szülők és a tanárok ösztönözzék a fiatalokat a szereplésre. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK