2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

VerStandUp a könyvtárban Zoltán Áronnal

2024. március 21. csütörtök, 19:10
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár vendége volt Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma-díjas színművésze, aki VerStandUp című műsorával lépett fel, mely klasszikus és kortárs hazai költők műveiből áll össze.

A fiatal színész – aki a VerShaker videosorozat ötletgazdájaként is ismert – Kocsis Eszter zalaegerszegi tanár meghívására érkezett a megyeszékhelyre, és a nap folyamán rendhagyó irodalomórát is tartott középiskolások számára. 

A könyvtárban rendezett esten többek között Petőfi Sándor, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, József Attila, Radnóti Miklós, Szálinger Balázs, Szabó T. Anna és Győrffy Ákos verseiből válogatott. De Harry Potter és a dementorok is szóba kerültek.

Mint mondta, ő a költészetről stand up-ol, vagy ha úgy tetszik, hangosan gondolkodik a versekről, verselésről. Főiskolás korában fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy ki kell találni valami olyan lírai előadást, amin a fiatal közönség nem alszik el és népszerűsíteni lehet vele az irodalmat. Így született meg a VerShaker és a VerStandUp sorozat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK