2020.05.27., szerda - Hella Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszegről is előadás készül

2017. június 13. kedd, 21:14
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hamarosan indul a nyári színházi szezon. A Kvártélyház Szabadtéri Színház a tizenegyedik évadát kezdi, ezen belül pedig a Manna Kulturális Egyesülettel közösen szervezett ZA-KO-ra, vagyis a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztiválra ötödik alkalommal kerül sor.

A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a városházán. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: a repertoárt elnézve a Kvártélyház idén is vidám, szórakoztató, ám igényes darabokkal készül a szezonra. A ZA-KO előadásai pedig az alternatív műfaj kedvelőinek ígérnek különleges színházi élményt. Az eddigi sikerekből az látszik, hogy jó ötlet volt tizenegy évvel ezelőtt a belvárosba költöztetni a nyári színházat. Annál is inkább, mert a Kvártélyház udvara meghitt közeget jelent. Remélhetőleg az épület hamarosan megújul, így még hangulatosabbá válik majd a közösségi tér.

Indul a Kvártélyház Nyár és a ZA-KO

Gáspár Anna a Manna Egyesület elnöke a július elsejével induló V. ZA-KO művészeti fesztivál programjairól elmondta: idén először nemcsak kész kortárs produkciókkal érkeznek, hanem lesz két olyan darab, amit Zalaegerszegen mutatnak be. Az egyik mindjárt a július 1.-i nyitóelőadás, ami egy Shakespeare adaptáció lesz. A Két Verona Kft. című zenés vígjáték azon túl, hogy egy kacifántos szerelmi történet, azt a kérdést is boncolgatja, hogy mit jelent elvágyódni, külföldön lakni és hogy hol a helyünk Európában.

Július 8-án pedig Mindenki Egerszegre! címmel egy különös, kifejezetten Zalaegerszegre íródott és a helyiekről szóló, megismételhetetlen kortörténetet láthatnak a nézők. A K2 színházi társulat fiatal tagjai már július elején a városba érkeznek, ahol néhány nap alatt igyekeznek minél többet megtudni az itt élőkről és a város múltjáról. Ezt építik be majd az előadásba, melynek során egerszegi sztorik, alakok, emlékek elevenednek meg.

A Kvártélyház Nyár előadásaival kapcsolatban Tompa Gábor ügyvezető úgy tájékoztatott: július végétől indulnak az előadások. Idén két darabot, a Csárdáskirálynő című népszerű nagyoperettet, és a Lovagias ügy című zenés vígjátékot láthatja a közönség. A Csárdáskirálynő korábban már műsoron volt, ennek most egy rövidebb, felújított változata kerül színre. A Lovagias ügy egy új előadás lesz, melynek próbái július 3-án indulnak. A kedves, tréfás szerelmi történet alapjául az azonos című Hunyadi Sándor novella szolgált, melyből film is készült. Ezt később Verebes István dolgozta át színpadra. A darab most Tompagábor Kornél rendezésében kerül a Kvártélyház színpadára. A főbb szerepekben Szakály Aurélt, Debrei Zsuzsannát, Czegő Terézt, Bot Gábort, Hertelendy Attilát, Szabó Noémit és György Jánost láthatjuk. A premierre július 28-án kerül sor.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK