2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csárdáskirálynő és jubileumi évad a Kvártélyházban

2016. június 15. szerda, 18:53
Címkék:

Tizedik, jubileumi évadát kezdi meg hamarosan a Kvártélyház Szabadtéri Színház. Az ünnep alkalmából tíz alkalommal játsszák el az egyik legnépszerűbb nagyoperetett, a Csárdáskirálynőt; de lesznek más programok is.

zako 2

A tízes szám bűvöletében

A Kvártélyházi Nyári Fesztivál programjairól a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Tompa Gábor, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője, valamint Gáspár Anna, a Manna Kulturális Egyesület vezetője.

A polgármester elmondta: a jól sikerült Egerszeg Fesztivál után máris újabb események várják a belvárosban a közönséget. A Dísz téren az EB-Vitamin Napokon szurkolhatunk a magyar csapatnak, a Kvártélyházban pedig az immár hagyományos Zalaegerszegi Kortárs (ZA-KO) Művészeti Fesztivállal indul a szezon, a Manna produkció jóvoltából. Balaicz Zoltán úgy látja: tíz esztendővel ezelőtt nagyon jó döntés volt, hogy a város egyik legpatinásabb udvarába került a nyári színház, ami be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

A ZA-KO színházi fesztivállal kapcsolatban Gáspár Anna elmondta: immár negyedik alkalommal hoznak izgalmas előadásokat Zalaegerszegre. Olyan műsorokból válogatnak, amik nincsenek a közeli színházakban. Részben az a cél, hogy sok vidámság és derű legyen, de komolyabb előadásokkal is készültek. Július 1-10-ig tíz különleges színpadi produkcióra válthatnak jegyet a nézők. Július elsején egy Shakespeare-parafrázissal indítanak: a M/Ámor, vagy amit akartok című zenés "vígnépszínművelet" a Terminál Workhouse és a Manna közös előadása. Másnap egy operabeavató lesz a Katona József Színház jóvoltából, Cosí Fan Tutte címmel. A Mozart operájából készült darab zenei vezetője Dinnyés Dániel, rendezője pedig Göttinger Pál.

Immár hagyomány, hogy a kortárs fesztivál minden évben egy koncertnek is otthont ad; ezúttal Hernádi Juditot láthatja a közönség július 3-án. Az ezt követő napokban Göncz László: Olvadó jégcsapok című művének színpadi adaptációja, majd Vinnai Andrásné: A szerelem zsoldosai című zenés párterápiája kerül műsorra. Sor kerül két monodrámára is: Péterfy-Novák Éva: Egyasszony című előadásának Tenki Réka, Willy Russel: Shirley Valentine című konyhai komédiájának pedig Vándor Éva lesz a szereplője. A Bethlen Téri Színház, a Manna és a Tünet Együttes közös munkája révén egy egyszerre vidám és szívszorító baráti történetre is jegyet válthat a közönség. A Mary és Max című előadás egy kislány és egy középkorú, autista férfi különös barátságát meséli el. A Manna produkció a gyerekekre is gondolt: július 3-án a János Vitéz, július 10-én pedig a Tökváros című interaktív, élőzenés mesejáték kerül színre.

Tompa Gábor a Kvártélyházi Nyár programjaival kapcsolatban elmondta: július 12-én indulnak a szabadtéri színház saját programjai. Az idei repertoáron a jubileumi évad jegyében egy új, és két régebbi előadást játszanak. A Komámasszony, hol a stukker? című vígjátékot nagyon szerette a közönség, remélik idén is nagy sikert arat. Csakúgy, mint A padlás, ami az elmúlt tíz év egyik legkedveltebb előadása volt. 2008-ban mutatták be először a Kvártélyházban, s most ismét várják rá a zalaegerszegieket és a környéken élőket. Az évad legnagyobb attrakciója pedig a Csárdáskirálynő lesz. A darab épp 100 esztendős, így egy dupla jubileum a mostani bemutató. A nagy népszerűségnek örvendő operett szereplői között találjuk többek között Debrei Zsuzsát, Both Gábort és Hertelendy Attilát is. Az operettet július 28-án láthatja először a közönség.

Az előadások részleteiről és a jegyvásárlásról a kvartelyhaz.hu oldalon lehet bővebb információkat találni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK