2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Labdarúgás, asztalitenisz és darts

2022. augusztus 29. hétfő, 14:13
Szerző és fotó: Antal Lívia
Dunántúli sportnapot rendezett a Magyar Növényvédõ Mérnöki és Növényorvosi Kamara Zala Megyei Szervezete a MATE keszthelyi Georgikon Kampuszának sporttelepén, minden eddiginél nagyobb részvétel mellett. Labdarúgás, asztalitenisz és darts sportágakban hirdettek versenyt az eseményre, amely országosra sikeredett, mert az ország keleti felében dolgozó növényorvosok érdeklődését is felkeltette.

Növényorvosok dunántúli sportnapján

A Zala megyei csapat
Guggolnak (balról jobbra): Vadász Zsolt, Sztankovszky Péter, Kovács Attila
Állnak (balról jobbra): Balázs János, Horváth Gergely, Kustán Bence, Peti Péter, Virág József, Dr. Varga Zsolt, Salamon Csaba

A harmadik alkalommal megrendezett sportnapon Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Somogy, Vas, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Sopron, Baranya, Tolna és Zala megye növényorvosai képviseltették magukat. Közülük 11 megye állított ki csapatot a focikupára, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kollégák nem, de jövőre ők is pályára lépnek. Erről Dr. Varga Zsolt, Zala megyei elnök beszélt, a zalai növényorvosi kamara vezetése nevében köszönetét kifejezve a nagy érdeklődésnek. Mint mondta, örömükre szolgál, hogy az eredetileg dunántúlinak szervezett sportnap a keleti országrészből érkezők révén országossá teljesedett ki. Nem kis távolságot vállaltak fel, hogy idáig utazzanak. Nagyon nemes és nagyon jó dolog, hogy szinte az egész ország növényorvos-társadalma itt van a sportnapon, amelynek fő profilja kispályás labdarúgó-bajnokság. Versenyt hirdettek még asztaliteniszben és dartsban, lehetett tollaslabdázni, de annak nem volt tétje.
Labant Attila, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara 2021 őszén megválasztott országos elnöke örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan jöttek össze a sportnapra az országból, amelyhez mindenkinek jó sportolást és jó szurkolást kívánt.

Bemelegítenek a Bács-Kiskun megyeiek

A Bács-Kiskun megyei növényorvosok első alkalommal vettek részt a sportnapon. Lelkesek vagyunk, szeretjük a focit, de majd a pályán dől el az, hogy jók leszünk, vagy lesznek jobbak nálunk, mondta az előzetes várakozásokról Tánczos László. Főznek is, mégpedig paprikás krumplit, amely jóféle kolbásszal lesz megspékelve. Megtudtuk tőle, hogy az országban az elsők között alapították meg 1990-ben érdekképviseleti szervezetüket, a Bács-Kiskun megyei növényvédő kamarát.
A Csongrád-Csanád megyei növényorvosok is először jöttek el a zalai sportnapra, amelyre focicsapot állítottak ki. Az ország ebbe a szegletébe inkább csak a Balaton miatt jöttek eddig, mondta Hajdú Antal. Örülnek, hogy itt lehetnek. Jó kezdeményezésnek tartják a sportnapot, amely az ország növényvédelmi szakembereit hozza össze.

A zalaiak első meccsükön a Komárom megyeiekkel játszottak

A 11 megyét képviselő növényorvosok három csoportban fociztak. Mindenki mindenkivel játszott a 2 x 10 perces játékidőben. A csoportgyőztesek a végső sorrend eldöntéséért szintén körmérkőzéseket játszottak egymással. A mecscseken játékvezetők ítélkeztek. A focikupát Fejér megye nyerte meg. Második Csongrád-Csanád megye, harmadik Győr-Moson-Sopron megye lett.

A zalai bográcsoknál Gaál Orsolya és Simonfalvi Elemér

A Zala Megyei Növényorvosi Kamara ezúttal is gondoskodott az ellátásról, illetve finanszírozta a rendezvényt, amelybe szimbolikus összegű nevezési díjjal a résztvevő megyék is beszálltak. A sportnap megvalósítását a gyártó cégek részvételével szponzorként is segítettek. Több megye serénykedett a bográcsoknál, a zalaiak babgulyást, csülkös pacalt, paprikás krumplit és galuskás lecsót készítettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK