2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Speciális kerékpár az aktív élethez

2017. szeptember 15. péntek, 23:32
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Kerekesszékkel élők számára kifejlesztett speciális kerékpárt, úgynevezett handbike-ot kapott ajándékba Török Róbert, aki a Restart Fesztiválon – és más alkalmakkor is – bizonyította, hogy mozgáskorlátozottként is lehet sportosan élni, és eredményeket elérni.

A különleges adományt, melyet civilek, vállalkozók és az önkormányzat támogatásával sikerült megvásárolni, a városháza előtti téren adták át Török Róbertnek; afféle meglepetésképpen.

Összefogás eredményeképpen sikerült beszerezni a speciális, kézzel hajtható kerékpárt

Handbike-ot adományoztak Török Róbertnek

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az idén először megrendezésre kerülő Restart Fesztiválon a szervezők - Horváth Szilárd fesztiváligazgató és Szabó Zoltán sportigazgató – olyan embereket is próbáltak elérni és szó szerint megmozgatni, akik valamilyen speciális élethelyzetben vannak, ám a sport által újra önmagukra találhatnak. Így a mozgáskorlátozottak is bekapcsolódtak a rendezvény programjaiba. Török Róbert ekkor egy kölcsönkapott handbike-kal ért el szép sikereket. A kerekesszékkel élő fiatalember ezt követően egy levélben jelezte a városvezetés felé, hogy mekkora öröm volt számára ezzel a speciális sporteszközzel kerékpározni, és hogy komoly fantáziát lát ebben a sportban.

A levél hatására szerveződött meg az az összefogás, melynek eredményeképpen az önkormányzat, a Zalaegerszegi Marketingiroda, a ZKSE (Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület), valamint két helyi vállalkozó adományaképpen sikerült megvásárolni az eszközt. A handbike felkutatását segítette Miszory Erika gyógytornász, a sporteszköz ugyanis Magyarországon jelenleg nem beszerezhető.

Török Róbert a ZKSE tiszteletbeli tagja is lett

Az átadással egybekötött sajtótájékoztatón Szabó Zoltán sportigazgató, a társadalmi összefogás fontosságára is felhívta a figyelmet, és megköszönte a támogatóknak az anyagi segítséget. Ezt követően a ZKSE tiszteletbeli tagjává fogadta Török Róbertet, aki a sportegyesület mezét is büszkén viselheti ezután. A felkészülésekhez pedig a kerékpáros egyesület elnöke, Horváth Szabolcs nyújt majd szakmai támogatást.

A sporteszköz és a mez újdonsült – és némiképp meghatódott – tulajdonosa az adományt megköszönve azt mondta, hogy egy speciális helyzetben élő számára is mindig van valamilyen út; mindig előre!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK