2024.04.23., kedd - BélaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sportgála díjesővel

2019. február 05. kedd, 13:38
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Az elmúlt esztendő legjobb teljesítményeit, a legkiemelkedőbb teljesítést nyújtó sportembereket jutalmazták a keszthelyi sportgálán, melyet az önkormányzat EMMI-bizottsága szervezett január utolsó napján, a Balaton Színház Simándy-termében.

Azon sportolókat díjazták 11 kategóriában, akik kiváló eredményeikkel hozzájárultak az egyéni, az egyesületi és a városi sikerekhez is. A vendégek szórakozásáról a gálán az Asbóth iskola Regatta zenekara mellett Labanov Tünde tánccsoportja gondoskodott, egy countrytánc bemutatásával, de felléptek a Hegedűs Éva által irányított Keszthelyi Kötélugrók is.

Varga Sándor György, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, vehette át ebben az évben a Keszthely Város Sportjáért járó kitüntetést. A Keszthely Város Legjobb Edzője díjat Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke kapta. Csala Tamás, a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület edzője érdemelte ki a Keszthely Város Legjobb Utánpótlás Edzőjének járó oklevelet. Idén Keszthely Város Legjobb Testnevelő Tanárának Kardos Károlyt, az Asbóth Szakgimnázium pedagógusát választották meg. Keszthely Város Legjobb Felnőtt Férfi Sportolója címmel lett gazdagabb Licsár Gergő Bálint, a Pelso Kung-fu Egyesület fiatal versenyzője.

A Keszthely Város Legjobb Felnőtt Női Sportolója kitüntetés Major Veronikát, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub versenyzőjét illette. A Keszthely Város Legjobb Ifjúsági Fiú Sportolója címet ebben az esztendőben Csahóczi Csanád a Keszthely Városi Diáksport Egyesület atlétája viselheti. Keszthely Város Legjobb Ifjúsági Leány Sportolója rangos elismerést adományoztak Hetyei Nórának, a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület úszójának. A Jó tanuló, jó sportoló díjat Varga Sándor Nett Vivien, a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület versenyzője és Raffai Kristóf a Balaton Vívóklub párbajtőrözője, megosztva, vehette át. A Keszthely Város legjobb csapata cím birtokosai, a Szántó Kata által vezetett, Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület tagjai lettek. Keszthely Város Senior Sportolójának Mészáros Lászlót, a Helikon Tenisz Club senior versenyzőjét választották.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében az életmódváltás szükségességére hangsúlyt helyezve azt emelte ki, hogy a helyi szövetségek minden évben képesek előbbre lépni. A kultúra anyagi dotálása mellett az önkormányzat a sport támogatását is fontosnak tartja. A sport infrastruktúrájának modernizálására is figyelni fognak –tett ígéretet.

A sport ügye iránti elkötelezettséggel szólalt föl Csótár András bizottsági elnök, aki a gála program szervezésében nyújtott állhatatos munkáját is megköszönte Nemes Klára képviselőnek. Úgy látta: a szorgalom, a tehetség, az akaraterő, a sportsikerekkel párosulva erősítik nemzeti identitásunkat. A rossz egészségi állapotban lévő, tragikusan keveset mozgó fiatalok a jó példa nyomán legyőzhetik szemlélet béli hiányosságaikat, ha a családi és az iskolai nevelés egy irányba húznak, és ha az elkötelezett sportvezetők helyes irányba terelgetik az ifjakat. A sport stratégiai ágazat; a szabadidő-, a tömeg-, és az élsport is életerős, összefogásra képes, elkötelezett embereket nevel, ezért a sportra költött forintokra nem lehet úgy tekinteni, mint ablakon kidobott pénz. Szükség van folyamatos eszköz –és infrastruktúrafejlesztésre –húzta alá. Az elnök részletesen bemutatta a színes sportegyesületi munka közel húsz helyi klubját, szakosztályát.

Nagy Bálint alpolgármester, a díjkiosztót követően mondott pohárköszöntőjében azt hangsúlyozta ki, hogy köszönet illeti a sportolókat, az egyesületeket, az edzőket, de még a hozzátartozókat is. A csapatmunkával tartós, hosszú távú eredményeket lehet elérni, ezért a város a jövőben is támogat minden olyan fejlesztést, amelynek révén a sportolók eredményesebben tudnak felkészülni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK