2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hulladéksziget-ügy „újratöltve”

2016. október 24. hétfő, 21:29
Szerző: -pP-
Az elmúlt héten – Béres János ivókútjának felállítása miatt – áthelyezésre került a Deák téri hulladéksziget. A konténerek új kerítést is kaptak, melynek stílusát többen (a környéken élők, városvédő civilek és a polgármester is) kifogásolták.

Az ivókút avató ünnepségén Balaicz Zoltán szóvá is tette a problémát. Mint fogalmazott: a hulladékszigetet a szomszédos társasházak, üzletek valamint a bíróság használja. A kukák a napokban a tér zöldfelületéhez közelebb kerültek, ám egy olyan kivitelezésben (a térhez nem illő kerítéssel), mely sem a környéken élőknek, sem a városvédőknek, sem pedig neki nem tetszik. A polgármester ezért kezdeményezte a hulladékgyűjtő-sziget újragondolását; olyan megoldást sürgetve, mely jobban illik a barokk tér hangulatához.

Más helyet keresnek a Deák téri konténereknek

Szerkesztőségünk Czukker Szilviánál, a műszaki osztály vezetőjénél érdeklődött, hogy a szoboravatás óta történt –e előrelépés az ügyben. Érdeklődésünkre azt felelte: még folynak a tárgyalások és a z egyeztetések, hogy mindenki számára megfelelő megoldás szülessen. Az elhelyezés azért sem egyszerű, mert a jogszabályok meghatározzák, hogy a társasházaktól milyen távolságban helyezhetők el a konténerek. És valóban, a Deák tér hangulatát sem jó elrontani egy oda nem illő hulladékszigettel. Az egyeztetéseken több alternatíva is felmerült. Például, hogy a szelektív-sziget megszüntetésével, csak a kommunális hulladéktárolók kerüljenek át az arra alkalmas társasházi környezetbe. Ez esetben nincs szükség a konténerek „elkerítésre”. Vagy egy távolabbi helyre (könyvtár déli oldalára) tennék át az egész hulladékszigetet.

A lehetséges megoldások számbavétele után, a következő hetekben várható döntés. Annyi bizonyos, hogy a jelenlegi konstrukció elbontásra kerül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK