2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Álmaim Háza! – 20 év múlva

2019. június 13. csütörtök, 10:53
Szerző: Antal Lívia Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal
„Álmaim háza!” címmel hirdette meg idén a Zala Megyei Kormányhivatal megyei rajz- és fotópályázatát az általános és középiskolai tanulók körében. A felhívásra összesen 310 pályamű érkezett, a megyén túlról is, a legmesszebbről Debrecenből. A legszínvonalasabb alkotásokból kiállítást rendeztek a kormányhivatal munkaügyi központjában, ahol azok készítőit értékes díjakkal jutalmazták.

Díjazták a rajz- és fotópályázat legjobbjait

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, idén is meghirdették nagysikerű pályázatukat, amelynek keretében újra és újra fókuszba kerül Zala megye épített környezete. Idén szakítva az eddigi hagyományokkal nem kizárólag az épített örökség témában várták a pályaműveket, hanem azt szerették volna megtudni, hogyan képzelik el a gyerekek a jövő otthonait, környezetük fejlesztését, felnőttkori életük színtereit. Arra biztatták őket: osszák meg álmaikat azzal kapcsolatban, milyen házakban, és hogyan fognak élni az emberek 20 év múlva.

Kiállított alkotásokból kitűnt, hogy a gyerekek kreativitásának és fantáziájának semmi sem szabhat határt. A tetszőleges technika adta lehetőségeket is jól kihasználták. „Álmaim házával” kapcsolatos elképzeléseiket leginkább a makettek tükrözték vissza. Az egyik ilyen remek alkotást Meseegerszeg címmel a zalaegerszegi Ady Általános Iskola és Gimnázium alsósai készítették. A jövő otthonairól szőtt álmaikat rajzaikon is jól megjelenítették a pályázók. Idén lehetőségük volt arra is, hogy benyomásaikat, látásmódjukat kisfilm, videó, vagy egyéb digitális prezentáción keresztül is bemutathassák.

Dr. Sifter Rózsa kormáymegbízott a Meseegerszeg alkotóival

A pályaműveket alsó tagozat, felső tagozat, középiskola, makett és videó kategóriákban értékelték, a helyezések mellett különdíjakat is kiosztottak. Az elismeréseket dr. Sifter Rózsa és Kajári Attila zalaegerszegi tankerületi igazgató adta át. A díjazottak oklevelet, könyvet, ajándékutalványt, belépőjegyet, ajándékcsomagot, valamint rajzeszközt kaptak jutalmul.

A kiállítás július 21-ig tekinthető meg a munkaügyi központ Mártírok útja 42-44. szám alatti épület aulájában, Zalaegerszegen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK