2021.06.22., kedd - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Főszezonnyitó Balaton-nap

2018. június 01. péntek, 18:02
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Május utolsó szombatján immár negyedik alkalommal rendezték meg a Balaton napját, a teljes partszakaszt érintő régiós rendezvényt, amelynek keretében 14 helyszínen várták az érdeklődőket ingyenes strandbelépéssel sport-, szórakoztató- és szabadidős programokkal.

A főszezonnyitó piknik napját, ami egyben a balatoni összetartozás ünnepe is, idén először nem a víz hőfokához és az időjáráshoz igazodva tűzték ki, hanem a Balatoni Szövetség kezdeményezésére egy fix, pünkösd utáni napra tették, ezzel is jelezve, hogy, akkor is akad bőven színes program az üdülőrégióban, ha nem süt hét ágra a nap.

A csatlakozott tóparti települések a helyi adottságaiknak megfelelően eltérő programokkal várták az érdeklődőket, de mindenhol 14 órakor nyitották meg a főszezont a strandokon tóba futással, majd koccintanak a Balaton-Borral, az ország első régióborával. Az ünneplő települések között a zalai tópart kitett magáért, hisz Balatongyörök, Keszthely és Vonyarcvashegy is bemutatta, hogy érdemes vendégváró programokkal kedveskedni az előszezoni vendégeknek.

A vonyarcvashegyi Lido Strandon a sportok fellegvárában: vízi aerobicot, tollaslabdát, röplabdát, kosárlabdát, petanque-ot is kipróbálhattak. Délután az akvarellfestés rejtelmeibe vezettettek be, majd este az I. Úszólámpás Építő Világbajnokságon és bemutatón világították ki a Balatont. Keszthelyen a Balaton-part; a Zenepavilon és a Városi Strand volt a fő helyszíne a nyárnyitó ünnepnek.

A Nők a Balatonért Egyesület jóvoltából lehetett Balaton Társasjátékot játszani, de volt családi homokvárépítő verseny, vízi kötélhúzás valamint kézműves foglalkozás és játszóház a Szemfüles Egyesülettel. A villám-rajztanfolyamot Zalavetczki Zita festőművész tartotta, de volt mandalakészítés is. Fellépett a Boombatucada dobegyüttes, a Rezidance Tánccsoport és Töttő Vilmos népzenész együttese. A balatongyöröki községi strandon a közös csobbanással azt hirdették, hogy már több mint 20 C-os a Balaton. Itt, Villányi Éva a művelődési ház vezetőjének startjelzésére közel húszan futottak bele a Balcsiba.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK