2024.05.05., vasárnap - GyörgyiZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyermekközpontú ünnep Bocföldén

2016. június 13. hétfő, 18:28
Címkék:

Bocföldén hagyományosan gyermeknappal kezdődött a falunap, ami délutánra igazi családi rendezvénnyé teljesedett ki. A gyerekek tíz óra körül már vidáman ugrándoztak a légvárakban, amit aztán örömmel hagytak ott az éppen megérkező Borka bohóc kérésére, aki kalózos játékba invitálta őket.

bocfolde gyereknap

Felújítanánk az óvodát és a hivatal épületét

Bocföldén 1998 óta tartanak falunapot, amely a szórakozás mellett az elvégzett munka ünnepe is. Lendvai Miklós, a település polgármester erről úgy vélekedett, ha egy falu eredményes, az egyben azt is jelenti, hogy az önkormányzat, a civil szervezetek, a helyi intézmények együttműködésben végzik feladataikat. Mindenekelőtt nagyon átgondolt költségvetéssel, hogy lehetőségeikből minél többet ki tudjanak hozni.

A közelmúltban adták át a felújított iskolát. A beruházást 57 millió forint pályázati támogatás segítette, amit az önkormányzat megtakarításai révén közel 62 millióra egészített ki. A civil szervezetek tevékenységének helyet adó kultúrházat is megújították, és bővítették technikai felszereltségét. A polgármester hangsúlyozta, az előző testületnek is fontos szerepe van abban, hogy mindez megvalósulhatott.

yAz 1968-ban épült kultúrházban korábban ilyen jelentős felújítás nem volt – fűzte hozzá Heller Józsefné, a "Bocföldéért" Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, önkormányzati képviselő. A 12 millió forintos pályázati támogatást élvező beruházásnak az alapítvány is részese volt, ahogy a sportöltöző megújításának is. A rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, a gyermeknapot az alapítvány szervezte, melyhez támogatást nyújtott az önkormányzat és a megyei könyvtár. A falunap főszervezője pedig az önkormányzat.

Kitért arra, hogy az általános iskolával is jó kapcsolatot ápolnak, mely értékes eleme a helyi közösségnek. Szinte nincs olyan rendezvény, melyen a diákok ne adnának színvonalas műsort. Büszkék a falu sokszínű, jó feltételek között működő intézményére, ahol zeneoktatás is folyik a zalaegerszegi zeneiskolával együttműködve. A gyerekek többféle sportágban próbálhatják ki magukat, és két idegen nyelven is tanulhatnak. Az angolt a tanórákon, míg a német nyelvet szakkör keretében sajátíthatják el.

Rákosáné Vizsi Andrea alpolgármester a jövő terveiről elmondta, az igényekhez és lehetőségeikhez mérten igazították fejlesztési elképzeléseiket. Pályázati támogatást remélnek a korábban belülről megszépült óvoda külső felújításához, továbbá az önkormányzati hivatal elavult épületének rekonstrukciójához. Fontos feladat a temető bővítése, az utak, járdák, vízelvezetők rendbetétele is.

Az alpolgármestertől, mint a rendezvény kulturális programfelelősétől megtudtuk azt is, hogy igencsak változatos programokkal készültek. Helyi részről színes műsort adtak az iskolások, a Ciklámen Tánccsoport és utánpótlás csoportja, valamint a Fátyolvirág Hastánccsoport. Többek között fazekas- és lövészbemutató színesítette a falunapot, amit retro diszkó és a MagicNights zenekar előadása zárt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK