2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Archivum

AquaCity és városi strand: június 11-től nyitva

2016. június 02. csütörtök, 15:32
Címkék:

A zalaegerszegi Aquacity idén 15. szezonját kezdi meg. Június 11-én nyit ki a vízicsúszda és élménypark, ahol kedvezményes belépőkkel, gyermek napközis táborral, EB-vetítéssel, könyvtárszolgáltatással és számtalan egyéb tematikus programmal várják az érdeklődőket.

aquacity elefant

Balaicz Zoltán polgármester a szezonnal kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt 15 évben sikerült megőrizni a 2002-ben megnyílt, országhatáron túl is egyedülállónak számító víziparadicsom varázsát, mely tavaly az elmúlt 10 év harmadik legjobb szezonját zárta. Idén is hasonló rekordszámú vendéget várnak. A 2015-ben elfogadott turisztikai koncepció az AquaCity-t a város fő vonzerejének nevesíti, ezért is elvárás a vendégcsalogató programok széles választéka.

A polgármester beszélt arról is, hogy tavaly augusztusban ugyan csak három hétre, de újra kinyitották a városi strandot. Ezzel visszaadták az egerszegiek számára a korábban igencsak kedvelt fürdőhelyet, melyben szociális indokok is vezérelték őket.

A városi strand – ahogy az AquaCity is – június 11. és augusztus 28-a között várja a fürdőzőket. Egerszeg-kártyával, fényképes igazolvány valamint a lakcímkártya felmutatásával csupán csak 500 forint a belépő, a hatéves korig pedig 300 forint a strandon. Az AquaCity szolgáltatásait ugyanilyen feltételekkel továbbra is 50 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a város lakói.

A 15 éves jubileumról sem feledkeznek meg, hiszen június 15-én egész napra a kombinált belépő egységesen 1500 forint, Egerszeg-kártyával csak 1000 forint.

Bali Zoltán önkormányzati képviselő felidézte, hogy az újonnan megválasztott városvezetésnek fontos volt a városi strand megnyitása. Akkor ígéretet is tettek a fejlesztésére, ami a Modern Városok program keretében meg is valósulhat. A kormányhatározat alapján az új városi uszoda és strandfürdő tervezési, engedélyeztetési feladataira 2015 decemberében forrást is kaptak, így 2017-ben várhatóan megkezdhetik a munkálatokat.

Újdonság lesz az idei szezonban a strandkönyvtár. Tóth Judit, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, június 11. és augusztus 28. között szerdán és szombaton 10-től 18 óráig, gyermek- és felnőttkönyvekkel, napilapokkal és újságokkal (angol és német nyelven is) állnak rendelkezésre. A beiratkozók (amit díj ellenében tehetnek meg) a megyei valamint a városi könyvtárba is visszavihetik a hosszabb terjedelmű könyveket. A nem beiratkozók kauciót fizetnek, amit visszakapnak a fürdőben, amikor visszaviszik a könyveket, újságokat.

Új külsőt kapott az élményfürdő elefántja is az Ady-iskola diákjainak köszönhetően. A fiatalok alkotásukért oklevelet és ajándékutalványt vehettek át a sajtótájékoztatón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK