2024.06.12., szerda - VillőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A Kis-Balaton Kör Futóversenyt népszerűsítik

2023. szeptember 01. péntek, 15:34
Sajtóközlemény
Az idei évben rendhagyó módon egy sajtótájékoztató keretein belül debütált a Kis- Balaton Kör Futóversenyt népszerűsítő Zalakarosi Futrinkák Csapata.

A sportegyesület elnöke Szabadicsné Madaras Katalin elmondta, hogy a 2023-as esztendőben korábban soha nem tapasztalt előnevezési számok születtek, és a helyszíni nevezéssel együtt rekordszámú résztvevő lehet ott a nagy napon, 2023. szeptember 17-én. A Zalakarosi Futrinkák 2014-ben alakult meg, és legfontosabb versenyük a Kis-Balaton kör futóverseny. Szabadicsné Madaras Katalin elmondása alapján a legfontosabb célkitűzésük, hogy a sportot és azon belül a futást minél több emberel megszerettessék. Az egészséges életmódra nevelés és a prevenció az a fő üzenet, melyet közvetítenek minden alaklommal, amikor róják a kilométereket. Zalakaros városa és a Zalakarosi Fürdő fontos támogatója az eseménynek.

A Fürdő idén ismét kedvezményes belépővel támogatja a versenyzőket, ahogy ezt már megszokhatták a verseny kapcsán. A Futrinkák pedig az idei évben nemcsak a sportolásra buzdítanak, hanem bizony egy nemes célt is kitűztek maguk elé. Egy regionális szívsebészetet támogató alapítvány, a Zalai Szívgyógyászatér Alapítvány, akik közel 1,5 millió ember szívsebészeti ellátásáért felelős Zala Megyei Szent Rafael Korház szívsebészeti osztályát támogatja. Borsosné Pál Ildikó, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a versenyen befolyt összeggel céljuk egy a biztonságos korszerű betegellátás elősegítése mellett egy egészségmegőrző kardiovaszkuláris preventív program előkészítése és végrehajtása.

A rendezvény keretében a szombati napon, szeptember 16-án 18:00 órakor Dr. Aref Rashed Ph.D osztályvezető főorvos tart előadást a Karos Korzón, mely nyitott és ingyenes rendezvény és várják az érdeklődőket rá a szervezők.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK