2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Befejeződött a közműrekonstrukciós projekt Zalaegerszegen

2024. május 29. szerda, 13:55
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az elmúlt két esztendőben Zalaegerszeg 29 helyszínén került sor közműrekonstrukcióra a KEHOP 2.1.11 projekt keretében.

Átfogó fejlesztés a KEHOP pályázat segítségével

A projekt részleteit Arnhoffer András ismertette

A Korona Szalonban rendezett projektzáró rendezvényen Bali Zoltán alpolgármester többek között elmondta: egyedüli önkormányzatként vettek részt a projektben, vállalva az ezzel járó nehézségeket. A másfél milliárd forintos beruházás célja az volt, hogy a megyeszékhely 29 helyszínén megújuljon szennyvíz- és az ivóvíz-hálózat rendszere, javítva ezzel a vízminőséget. Emellett azon dolgoztak, hogy a felszín alatti rekonstrukciós munkákat követően, a Kovács Károly Városépítő Program részeként a járdák, utak is megújuljanak az érintett szakaszokon. Sok helyszíni egyeztetés és szakmai összefogás révén sikerült a partnerekkel megvalósítani az elképzeléseket.

Bali Zoltán, Arnhoffer András és Vigh László a projektzárón

Vigh László országgyűlési képviselő hozzátette: köszöni a résztvevők áldozatos munkáját, bízik benne, hogy a jövőben is tudnak hasonló forrásokat hozni Zalaegerszegre.

A KEHOP projekt részleteit Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertette. Elhangzott: a beruházás 2021-ben indult, és gyakorlatilag fénysebességgel valósult meg 23 hónap leforgása alatt. Több mint 6 kilométer szennyvíz- és ivóvíz-vezeték csere történt. A páterdombi városrészben pedig épült egy víztorony is, ami a projekt egyetlen látható eleme. A többi érték ugyanis a föld alatt van. Javítva a város szennyvízelvezetését és vízminőségét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK