2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Egy éves a Tiéd a Város Egyesület

2020. június 21. vasárnap, 22:18
Szerző: V.Zs.
Az elmúlt héten a Tiéd a Város Egyesület, a DK, a Jobbik, az MSZP és az LMP helyi szervezetének vezetői sajtótájékoztatón számoltak be az elmúlt hónapokban végzett jótékonysági akcióikról.

Mint elhangzott, az egyesület önkormányzati képviselői, Keresztes Csaba, Góra Balázs és Benke Richárd a koronavírus járvány kirobbanásakor egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották fel a városi jótékonysági alapba. Ezt követően a Tiéd a Város Egyesület bankszámláján gyűjtést szerveztek, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat segíteni tudják. Az egyesület valamint a négy ellenzéki párt városi külsős bizottsági tagjai, a felügyelőbizottsági tagok szintén egy havi tiszteletdíjukat ajánlották fel. A jótékonysági akcióhoz csatlakoztak a pártok tagjai és szimpatizánsai is. 

A sajtótájékoztatón elhangzott: több százezer forint gyűlt össze, eddig 100 segélycsomagot készítettek. Hetven csomagot már kiszállítottak Zalaegerszegen és környékén a rászorulóknak a beérkezett igények alapján, a következő napokban pedig további 30 csomag érkezik a családokhoz. Az egyesület folyamatosan várja a felajánlásokat és folytatja a jótékonysági akciót.

Június 12-én a Tiéd a Város Egyesület egyéves születésnapját ünnepelte. Ebből az alkalomból a civil szervezet elnöke Hartmann Miklós és Fábiánné Szakony Krisztina az egyesület titkára sajtótájékoztatón emlékezett vissza az elmúlt 12 hónapra. Mint elhangzott a szervezet az önkormányzati választásokra készülve alakult meg, elsősorban öt ellenzéki párt képviselőivel. Céljuk az volt, hogy a választásokon lehetőséget adjanak az ellenzéki szavazóknak. Az ideológiai különbségeket félretéve az első időszakban kizárólag a választásokra összpontosítottak, utána pedig megkezdték a civil szervezet felépítését, programok szervezését. Taglétszámuk folyamatosan nő, az önkormányzat külön irodát biztosított a civil szervezetnek. Jelenleg negyven taggal rendelkeznek és sok szimpatizánssal, akik segítik a munkájukat.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK