2020.10.21., szerda - OrsolyaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jelentős többletforrást kapott Zalaegerszeg

2016. október 24. hétfő, 11:00
Szerző: V.Zs.
Már többször beszámoltunk róla, a 2014-2020 közötti TOP Program keretében 11,2 milliárd forint áll Zalaegerszeg rendelkezésére.

 Az elmúlt héten sajtótájékoztató keretében Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester arról számolt be, hogy ez az összeg 5,6 milliárd forinttal emelkedett, a megyei jogú városok közül a legnagyobb mértékben. A 16,8 milliárd forint a zalaegerszegi fejlesztések megvalósulását segítik. A plusz pénzből a legtöbbet az oktatás, az ipari és a turisztikai ágazat kap. A polgármester jelezte: a plusz pénzből 1,5 milliárd forint a belvárosi turisztika megújítására jut (az eredeti 685 millió mellett).  Ugyancsak 1,5 milliárdot szánnak az alsóerdei sport és rekreációs központ projektjének megkezdésére (a beruházáshoz szükséges 2,7 milliárd forintot hazai forrásból állják). Iparfejlesztésre, csarnok építésre, a duális szakképző központ felújítására a plusz pénzből 1,5 milliárdot fordítanak. Végül az északi ipari park melletti logisztikai központ első ütemének megvalósítására 1,1 milliárd jut. A többlet forrás elosztásánál figyelembe vették a járműipari tesztpálya kialakításának követelményeit is.

Vigh László arról beszélt, gyakran kérdezik tőle, hogy a sok bejelentett program végrehajtása hogyan is áll? Mikor kezdődnek a beruházások, konkrétan, hol és mi épült, illetve épül Zalaegerszegen és környékén. Utalt az elmúlt két évben történt fejlesztésekre, így a 2015-ben 7 épületet érintő energetikai beruházásra, ebből 4 épület Zalaegerszegen található.

Mint fogalmazott, elkészült a Rákóczi út, burkolat - felújítása, 98 százalékos készültségben van a botfai körforgalmi csomópont burkolat-felújítása, a MOL csomópont a MOL csomópont és a haranglábas körforgalom közötti burkolat-felújítás. Elkészült a Bak és Zalatárnok közötti szakasz burkolat felújítása. Kis elmaradás van a kispáli csomópont építés és magassági korrekcióval kiegészített burkolat felújításnál, itt csak 60 százalékos a műszaki készültség.

Vigh László szólt az idei évben felújított zalaegerszegi épületekről, és felsorolta azokat is, melyeknél már megkezdődött a munka és jövő év első félévében készülnek el. Így többek között a Göcseji u. 18, a Mártírok útja 35-39, a Kinizsi u.81, a Zrínyi M. u. 36, a Pintér M. u. 22. számú épületek. A jövő évben állványozzák fel a Kossuth u. 9-11 számú épületet. Elhangzott továbbá, hogy a ZÓNA épület felújítására 347 millió forint áll rendelkezésre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK