2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új parkoló épül a Platán soron

2024. május 16. csütörtök, 15:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A lakók kérésére új parkolóhelyek épülnek Zalaegerszegen, a Platán sor 11-13. közötti területen. A részletekről Bali Zoltán alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót.

Mint mondta, az 1950-es, ’60-as években, a Platán sori társasházak megépülésekor még alig voltak gépjárművek a városban. Az azóta eltelt évtizedekben megsokszorozódott az autóval közlekedők száma. Jelenleg 35 ezer regisztrált gépjármű van Zalaegerszegen. A városban évek óta probléma a pakolóhelyek hiánya, az önkormányzat minden városrészben igyekszik orvosolni ezt a problémát.

A Platán sor 11-13. közötti zöldterületen a lakók kezdeményezésére épül egy tíz férőhelyes új parkoló. Csatlakozva a Platán sor aszfaltburkolatához, egy 5,5 méter széles, 40 méter hosszú aszfaltburkolattal ellátott feltáró út is épül. Emellett biztosítják a csapadékvíz-elvezetést is. A parkolók merőleges beállású, térkővel borított megállóhelyek lesznek. Az építkezést követően a zöldterületet is rendezik. A beruházás költsége bruttó 15,6 millió forint.

A munkálatok várhatón a jövő héten befejeződnek, és a lakók birtokba vehetik az új beállókat.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK