2021.12.02., csütörtök - Melinda, VivienZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fókuszban a család és nő

2017. szeptember 14. csütörtök, 15:34
Szerző: -pet-
Négy szervezet soron következő programjairól tartottak sajtótájékoztatót a Civil Házban. A Tiszta Forrás Egyesület, a Zalaegerszegi Női Szalon, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület őszi-téli rendezvényeit Balaicz Zoltánné, Bognárné Bengő Hajnalka és Czotter Csabáné ismertette.

Czotter Csabáné, a Tiszta Forrás Egyesület elnöke elmondta: a Családi Értéktár projektnek köszönhetően 2016 októberétől 2018 decemberéig szerveznek különféle programokat a családi erőforrások megerősítése érdekében. Sikeresek a fiatal lányoknak és anyáknak, valamint a negyvenes hölgyeknek szóló klubjaik, melyek között kreatív foglalkozások (lakásdekoráció, ünnepvárás), és különféle tornák is helyet kapnak. Folytatódik a Nő tabuk nélkül című sorozat is, melynek vendége szeptember 27-én Novák Katalin családügyi államtitkár, október 11-én pedig Sterczer Hilda, a Hópárduc Alapítvány elnöke (Erőss Zsolt hegymászó özvegye) lesz. A rendezvények együttműködő partnere a Női Szalon és a Zalaegerszeg Barátai Egyesület.

Czotter Csabáné, Balaicz Zoltánné és Bognárné Bengő Hajnalka a sajtótájékoztatón

Változatos programokkal készülnek a civilek

Az előbbi szervezet saját programjáról Balaicz Zoltánné elnök szólt. Elhangzott: a Zalaegerszegi Női Szalon a Női Egészségért Alapítvánnyal közösen szervezi meg szeptember 16-án a Teddy Maci Kórház akciót. Ez egy olyan játékos, ismeretterjesztő program, ahol budapesti orvostanhallgatók segítségével pillanthatnak be a gyerekek a rendelés és a gyógyítás folyamatába. De, a helyes fogmosás technikáját is elsajátíthatják. Decemberben pedig a tavalyi évben is nagy sikernek örvendő Adventi kézfogás akcióra kerül sor, melynek révén tehetséges diákokat jutalmaznak meg különféle ajándékokkal.

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület két nagy projektjét Bognárné Bengő Hajnalka szakmai vezető ismertette. Elhangzott: a Közösség, önkéntesség, szemléletformálás (KÖSZ) nevet viselő program egyik célja az önkéntességre való hajlandóság növelése a kisközösségekben. Különféle klubfoglalkozások keretében népszerűsítik például az önkéntes munkát, a generációk közötti hatékonyabb együttműködést, valamint a családok összetartozását.

A Ládafia projekt célja pedig, hogy javuljon a családhoz, gyermekekhez, gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszony. De szakemberek bevonásával segítséget kívánnak nyújtani a családi problémák, konfliktusok feloldásához, sőt párterápiára is van lehetőség. Ezenkívül a SzülőSuli a családdá válásra készíti fel a fiatal párokat, a Lóci program pedig a kisgyermekes szülőknek szól. Gyermekgondozásban, a helyes napirend kialakításában és az egészséges táplálkozás terén adnak különféle praktikus ötleteket ezek a foglalkozások.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK