2023.06.01., csütörtök - TündeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mozgással az egészségért, fittségért

2019. január 13. vasárnap, 19:08
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az egészséges életmódra és a testmozgás örömére hívta fel a figyelmet az a sportnap, melyet a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület (ZKSE) szervezett szombaton a Zrínyi Miklós Gimnázium tornatermében.

A „Sportolj az egészségedért!” ingyenes rendezvény keretében számos mozgásforma közül választhattak az érdeklődők. Mint azt Szabó Zoltán szervező, a programot lebonyolító ZKSE nevében érdeklődésünkre elmondta: a mostani sportnap egy Európai Uniós pályázatnak köszönhető. Az egyesület tavaly nyert a „Mozogjunk együtt! – egészségfejlesztő testmozgás támogatása a Nyugat-dunántúli régióban” című projekten, melynek keretében húsz rendezvényt – sportnapokat és egészséges életmódhoz kapcsolódó fórumokat, előadásokat – szervezhetnek a program kétéves időtartama alatt. Nemcsak Zalában, hanem Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is.

 Ingyenes sportnap a Zrínyiben

Kora délután Veszprémi Bori tartott funkcionális aerobik-edzést

Szombaton a Zrínyi-gimnázium tornatermébe várták a mozogni vágyókat, akik többek között spinningen, funkcionális köredzésen, thai boxon, funkcionális aerobikon is részt vehettek. A szervező kiemelte: külön figyelmet fordítottak arra is, hogy az idősebb korosztályt és a kerekesszékkel élőket is megmozgassák. Az előbbieket speciális torna várta gyógytornász vezetésével, utóbbiak pedig a kerekesszékes vívást gyakorolhatták. Gondoltak a családosokra, sőt azokra is, akik inkább a szabad levegőn szeretnek mozogni, hiszen a sportnap ideje alatt gyalogtúrára és családi kincskereső túrára is lehetett jelentkezni. Utóbbi helyszíne a Vizslapark volt.

A nap vendége Péntek Enikő, a ZONA edzésprogram megalkotója volt, aki egy délutáni intenzív edzésre várta a résztvevőket. Az iskola tornatermében bárki kipróbálhatta a Goldsprintet is (rögzített kerékpárokkal végzett biciklis „görgőverseny”), sőt a vállalkozó kedvűek számára bajnokságot is rendeztek 500 méteres, virtuális távon.

Egyre népszerűbb a Goldsprint

Szabó Zoltán hozzátette: a sportnap több zalaegerszegi egyesület és fitnesz klub közreműködésével jött létre, így egy igazi közösségi eseménnyé vált. Annak pedig külön örülnek, hogy a meghirdetett edzések szinte kivétel nélkül telt házzal zajlottak. Úgy látszik a januári időpont jó alkalom az egyes mozgásformák népszerűsítésére, na meg arra, hogy az emberek az új esztendő alkalmából újraindítsák magukat is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK