2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Példás összefogással a betegekért

2019. november 27. szerda, 16:58
Szerző és fotó: Antal Lívia
Hatmillió forint értékben kapott adományt idén a zalaegerszegi Szent Rafael kórház onkológiai osztálya, amivel a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Zala Megyei Szervezete és a helyi vállalatok az osztály munkáját segítő Akarattal és Hittel Alapítványt támogatta. Az adománygyűjtéshez a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) megyeszékhelyi gazdálkodási kara is csatlakozott.

Hatmillió forint adomány az onkológiai osztálynak

A Zalaco Bisztróban tartott rendezvényen dr. Csanádi Ágnes, az MKT Zala Megyei Szervezetének alelnöke, a BGE tanszékvezető főiskolai docense tájékoztatta a vállalkozások képviselőit a kapott támogatás felhasználásáról. Elmondta, a hat millióból 4,5 millió forint tárgyi adományt jelentett. A ZÁÉV Zrt. 3,5 millió forint értékben vásárolt modern bútorokat az idén Pózváról a központi telephely felújított épületébe költöző osztály várórészlegébe. Több vállalkozásnak köszönhetően tévékkel szerelték fel a kórtermeket, ami ugyancsak növelte a betegek komfortérzetét. Az adományból 1,5 millió forintot pénz formájában kaptak meg, amit 14 helyi és megyei gazdálkodó szervezet gyűjtött össze, közte a város önkormányzata. Ezen felül a Zalaco Zrt., (melynek igazgató-tulajdonosa, Berta László, az MKT Zala Megyei Szervezetének elnöke), valamint a Belga Étterem és a Városgazdálkodási Kft. szolgáltatást is nyújtott az alapítvány számára. 

Az új bútorokkal berendezett várótermi rész májusi átadásán

Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere (1. kép) a vállalkozások, az alapítvány, az egyetem valamint az önkormányzat összefogását a társadalmi felelősségvállalás példaértékű megnyilvánulásának nevezte. Mint mondta, ez a kezdeményezés folytatásra érdemes, amelynek „motorját” jövőre is felvállalja a város.

Dr. Gubán Miklós, a BGE zalaegerszegi gazdálkodási karának dékánja azt hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási intézmény elkötelezett a társadalmi felelősségvállalásban. Részt kívánnak venni a város közéletében, és eszközzel és munkával támogatni azt olyan civil szervezeteket, mint az Akarattal és Hittel Alapítvány. Ezáltal hallgatóiknak is követendő példát mutatnak.

Dr. Máhr Károly, az onkológiai osztály vezető főorvosa, az alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta, az áprilisi beköltözés óriási előrelépést jelentett az osztály életében, hiszen modern feltételek közé kerültek. A szakmai munka tekintetében továbbra is azt tartják szem előtt, hogy a gyógyítás szolgálatába állítsák a tudomány és a kutatás újabb eredményeit. A hatmillió forintos támogatás azt tette lehetővé, hogy a járó- és fekvőbetegeket egy modern, otthonosnak nevezhető környezet vegye körül itt-tartózkodásuk ideje alatt.

Dr. Csanádi Ágnes, dr. Gubán Miklós, dr. Máhr Károly és Kámán János

Az MKT országos elnöksége idén Láng Lajos-díjjal tüntette ki Kámán Jánost, a zalaegerszegi Pylon-94 Kft. ügyvezetőjét, dr. Csanádi Ágnesnek pedig Közgazdász Nagydíjat adományozott, hangzott el a rendezvényen, ami az 1,5 millió forintos pénzbeli adomány jelképes átadásával zárult.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK