2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sikeres színházi programok, 10 éves Bibliofülke

2024. június 19. szerda, 18:50
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Mintapinty című monodrámával zárult a közelmúltban a zalaegerszegi ZAZEE Kulturális Egyesület által életre hívott Kazamata színház a Göcseji Múzeum pinceklubjában.

     Már az őszi szezonra készül a ZAZEE Kulturális Egyesület

A Kovács Dominik-Kovács Viktor szerzőpáros által megálmodott Molnár Erzsébet alakját Ecsedi Erzsébet színművész formálta meg bravúrosan. Az előadást Ecsedi Berta Csenge rendezte. 

Mint ismert, a ZAZEE egyesület áprilistól kamaraelőadásokat szervezett a Göcseji Múzeum pincehelyiségébe, melyet Kazamata névre kereszteltek. Az elmúlt hónapokban négy előadást mutattak be az ötven fő befogadására alkalmas színházi térben. A helyhez alkalmazkodva kevés szereplős és minimális díszletet igénylő kamaradarabokat láthatott a közönség.

Ecsedi Erzsébet a Mintapinty előadásban

Wettstein Tamás, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: a Kazamata színház rendezvényei nagyon jól sikerültek, minden egyes alkalommal telt ház előtt játszottak és egy nagyon lelkes közönség vett részt a programsorozaton. A problémát inkább az adta, hogy mivel csak ötven főt tud a nézőtér befogadni, aki nem vásárolta meg időben a jegyét, az lemaradt. – Sokan kérdezték, hogy az előadásokat megismétli-e az egyesület, de mi a dolgok megismételhetetlenségében hiszünk – fogalmazott az elnök. Arra azonban ígéretet tett, hogy ősszel folytatódik a színházi sorozat. Amig az időjárás engedi – nagyjából október végéig – újabb színházi előadásokkal készülnek a Kazamatába. Az egyes társulatokkal, előadókkal már folynak az egyeztetések.

Tízéves a Bibliofülke

Hozzátette: nagyon jó volt az együttműködés a Göcseji Múzeummal, és ezúton is köszönik, hogy az intézmény vevő volt a kezdeményezésre. Mind a múzeum vezetése, mind a kollégák részéről pozitív volt a hozzáállás. A közönségnek pedig azt javasolják, hogy iratkozzanak fel az egyesület hírlevelére a ZAZEE honlapján és akkor biztos, hogy mindenki időben értesül a következő előadásokról. Emellett az egyesület Facebook-oldalát is érdemes figyelni.

Wettstein Tamás azt is elmondta, hogy idén tíz éves lett a ZAZEE által létrehozott Európa téri Bibliofülke. A régi telefonfülkéből kialakított nyilvános szabadtéri könyvespolcot 2014-ben nyitották meg. A cél az volt, hogy bárki szabadon hozhasson és vihessen könyveket a fülkéből. A kezdeményezés – néhány apróbb kellemetlenségtől eltekintve – beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az évforduló alkalmából az egyesület tagjai ősszel megszépítik a Bibliofülkét, és egy szülinapi „bulit” is szerveznek a térre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK