2024.05.21., kedd - KonstantinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Társasjáték piknik a Vizslaparkban

2020. július 29. szerda, 17:16
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Elsősorban a felnőtteket várták az első alkalommal megrendezett Zalaegerszegi Társasjáték Piknik rendezvényre. A Vizslapark zöld füvén közel 50 résztvevővel zajlott a közös kikapcsolódás. A szervező civilek és magánszemélyek folytatást terveznek.

Egy házaspár ötlete és lelkesedése nyomán valósult meg a társasjáték piknik. Gálné Zsohár Melinda és férje, Gál Bálint rajongói az online világon kívüli, személyes játéknak.

A lényeg a játék élménye

- Budapesten láttunk példát társasjáték klubokra, kávéházakra. Innen jött az ötlet, hogy helyben is valamit elindítsunk – mondta Melinda és örömmel nyugtázta, hogy szép számmal voltak érdeklődők.

- Közel 50 játékot hoztunk, mind saját tulajdon – tette hozzá Bálint, miközben mutatta a minden korosztály számára bőséges, igényes kínálatot. 

- Elsősorban felnőtteknek terveztük a programot, de örültünk a gyerekeknek is, számukra is tudtunk újdonságokat mutatni. A célunk teljesült; „társasozni” szerető közösséget kialakítani, akik nyitottak az együtt játszás élményére, akár ismeretlenekkel is, és akik fontosnak tartják a személyes kapcsolattartást, jó beszélgetéseket – mondta Melinda.

Hozzátette: az első alkalom egy próba volt, amelyen eldőlt, hogy legyen folytatás is. Szeptemberben egy nagyobb volumenű rendezvényt szerveznek a Keresztury VMK-ban és lehet, hogy még augusztusban is piknikeznek. 

Hogy otthon is szívesen játsszanak-e?

- 3-4 éve lett szokásunk a játék. A felnőtteknek szánt társasjátékok most aranykorukat élik. A piknikre olyan játékokat hoztunk, amelyeket már jól kipróbáltunk, így tudunk segíteni a többieknek. Akár társasággal érkezett valaki, akár egyedül, igyekeztünk nem magára hagyni. 

- A 10 perces játéktól a három órásig válogattunk. A lényeg, hogy jó játékélményt adjanak. Azt szoktuk mondani, a társasjáték nem okoz függőséget, de időt vesz el az egyéb függőségektől – tette még hozzá Bálint.  

Az időjárás kegyes volt, a piknik utolsó percét verte csak el egy kiadós nyári zápor. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK