2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Családi fotók a Neurogalériában

2020. január 10. péntek, 16:48
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Nem a szokványos értelemben vett családi fotók, hanem egy család által készített felvételek láthatók a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Neurogalériájában, illetve a későbbiekben az intézmény falain.

Dr. Szabó Helga Erzsébet és dr. Szabó Zsolt, az onkológián dolgozó orvos házaspár és kisfiúk, Szabó Ábel, által lencsevégre kapott egyszeri pillanatok mutatják meg újból magukat. A vitrinben pedig festett kövek színvarázsa tűnik elő, a doktornő alkotásaiként.

 A tárlatot először a főigazgató, dr. Halász Gabriella ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Elmondta, a 3 éve Zalaegerszegen praktizáló, egyébként erdélyi származású fiatal házaspárnál jó kezekben vannak a betegek és amint a kiállítás bizonyítja, észreveszik a szépet a világban, s a művészet is „kézre áll” számukra. Az egész család életstílusa példaértékű, tette hozzá. Dr. Horváth Tihamér, aki mint a Zalaegerszegi Fotóklub tagja mutatta be a kiállítókat és a munkáikat, melyek többségében természetfotók, de épületbelsőket is ábrázolnak. 

Néhány szót a kiállítok is szóltak. Elmondták: a gyógyító munkájuk mellett kevés a szabadidő, de akkor kirándulással kapcsolódnak ki, eközben hódolnak a fotózásnak. Ez kezdetben csak a férj szenvedélye volt, mellyel aztán sikerült „megfertőzni” a család többi tagját is. A kőfestésben való elmélyülés pedig a doktornő számára jelent feltöltődést egy-egy nehezebb nap végén. Hozzátették, örömmel tapasztalták, hogy milyen sok kollégát érint valamilyen művészeti ágban való részvétel, ez még impozánsabbá teszi számukra a munkahelyüket. 

A kiállított fotókat a család a kórház javára ajánlotta fel. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK